İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AÖF bahar kayıt yenileme dönemi başladı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm ve programlarında eğitim-öğretim dönemlik-kredili sistemde Bahar dönemi kayıt yenileme süreci başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 17:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
AÖF bahar kayıt yenileme dönemi başladı

Kayıtların 21 Mart 2013 Perşembe günü mesai bitiminde sona ereceği belirtildi.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri işlemlerinin 2 aşamda gerçekleşeceğini belirten Lider Dershaneleri Açık Öğretim Fakültesi Koordinatörü Ayşe Demirel Göle, birinci aşamanın internette "Ders Ekle-Sil" işlemi ikinci aşamanın da Vakıfbank'a kayıt yenileme bedelinin ödenmesi şeklinde gerçekleştiğini söyledi.

Sadece 2012-2013 öğretim yılında yeni kayıt yaptıranların ders ekle-sil işlemi yapmayacaklarını, ama mutlaka kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyerek kayıtlarını yeniletmeleri gerektiğini belirten Aydın Lider Dershaneleri Açık Öğretim Fakültesi Koordinatörü Ayşe Demirel Göle "Kayıt yenileme işlemleri;21 Mart 2013 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona erecek. 22 Mart 2013 Cuma günü mazeretli olanların kayıtları yenilenecektir. Bu süreçte 16 Mart 2013 Cumartesi günü AÖF büroları açık olacaktır" dedi.

"KAYIT YENİLEMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR"

AÖF öğrencilerine her zaman rehberlik hizmeti veren Lider Dershaneleri Açık Öğretim Fakültesi Koordinatörü Ayşe Demirel Göle konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılamaz.

Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılır. 11-21 Mart 2013 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 22 Mart 2013 tarihinde ders ekle işlemi yapabilirler. Geçmiş öğretim döneminden borcu olup sadece bu borcu ödeyen öğrencilerin 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez. 22 Mart 2013 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin bu tarihlerde mutlaka kayıtlarını yaptırmalar gerekmektedir. Kayıt yaptırmayanlar bahar döneminde öğrencilik haklarından yararlanamaz ve sınavlara giremezler" dedi.

"GÜZ DÖNEMİNDEKİ DERSLER BAHAR DÖNEMİNDE KURTARILABİLİR"

Kredili sistemde öğrencinin CC ve üstü her notu o dersten geçtiği anlamına geldiğini belirten Ayşe Demirel Göle "FF ise kaldığı derstir. FF olan dersler seneye, güz döneminin dersiyse güz döneminde bahar döneminin dersiyse bahar döneminde alınabilir. DD-DC-CD notları kredili sistemde genel not ortalamasına bağlı olarak değerlendirilen notlardır. Bu nedenle eğer öğrencinin güz döneminde içinde D harfi barındıran bir notu varsa bu dersleri baharda alacağı farklı derslerle kurtarma şansına sahiptir. Bahar ortalamasını yükseltip yılsonunda genel ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıyan her öğrenci güzdeki FF hariç tüm DD-DC-CD notlarını geçmiş sayılır" diye konuştu.

"REHBER ÖĞRETMENLER KAYIT YENİLEME SÜRESİNCE ÖĞRENCİLERE HİZMET VERECEK"

Bazı öğrencilerin mevzuatı ve işleyiş hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması nedeniyle zaman zaman kayıt yenileme sırasında hata yapabildiklerini belirten Ayşe Denirel Göel, bu nedenle Lider Eğitim Kurumları olarak kayıt yenileme süresi boyunca kurumun rehber öğretmenlerinin dersane öğrencisi olsun ya da olmasın tüm öğrencilerin hizmetinde olacağını ve ücretsiz hizmet vereceklerini belirtti.Lider Dershaneleri Açık Öğretim Fakültesi Koordinatörü Ayşe Demirel Göle "Özellikle yeni sistemde ders ekle-sil işleminin sistemi bilen rehber öğretmenler eşliğinde yapılması çok önemli. Bu süreçte sisteme hakim deneyimli kadromuzla tüm AÖF öğrencilerine ücretsiz akademik danışmanlık hizmeti vereceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber