Polis adaylarının toplumsal olaylara müdahale tatbikatı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Mart 2013 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis adaylarının toplumsal olaylara müdahale tatbikatı

Malatya PMYO'da polis adayları toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirdi. Polis okulu öğrencileri, hazırlanan iki farklı senaryoda izleyenlerden tam not aldı.

İlk olarak yasa dışı gösteride bulunan bir gruba Çevik Kuvvet polisi müdahalede bulundu. Puşili ve yüzleri kar maskeli polis okulu öğrencilerinin oluşturduğu eylemci grup, ateş yakıp slogan attı. Çevik Kuvvet polisinin 'dağılın' uyarısını dinlemeyen grup, daha sonra taş ve sopalarla ekiplere saldırdı. Polis ekipleri de gruba gaz bombası attı. Ortalık savaş alanına dönerken, Çevik Kuvvet panzeri göstericileri tazyikli su ile dağıttı. Eylemci grup gözaltına alındı. Daha sonra ise yol kontrolü yapan polise zorluk çıkaran şüphelilerin gözaltına alınması canlandırıldı.

Polis adaylarının gerçekleştirdiği tatbikatı Malatya Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet kavuk, Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan izledi. Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan, polis adaylarının mezun olmadan önce yaptıkları bu tatbikatlarla görev yerlerine daha donanımlı gittiklerini belirterek, teorik ve uygulamalı eğitimlerle polis adaylarının göreve hazır hale getirildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber