TBMM Genel Kurulu ve alt komisyonlarda bu hafta görüşülecek konular için tıklayın

Haber Giriş : 30 Kasım 2003 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu ve alt komisyonlarda bu hafta görüşülecek konular için tıklayın

TBMM Adalet Komisyonu bu hafta Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen bankalardaki alacakların tahsilini hızlandırmak amacıyla hazırlanan kanun tasarısını görüşmeyi sürdürecek. TBMM Genel Kurulu ise bazı okulların satışını öngören yasa ile petrol piyasasının serbestleştirilmesini amaçlayan tasarıyı ele alacak.

TBMM Genel Kurulu'nda salı günü gündem dışı konuşmalar ve ilgili bakanların sözlü soru önergelerini cevaplandırmalarının ardından vakıflarla ilgili Meclis araştırma önergeleri görüşülecek.

Yasama Dokunulmazlığını Araştırma Komisyonu da salı günü toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Salı günü AKP ve CHP'nin TBMM grupları da toplanacak. Toplantılarda son siyasi, ekonomik ve uluslararası gelişmeler değerlendirilecek.

Genel Kurul, çarşamba günü de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen, öğrencisiz kalan bazı okullar ile arsalarının satışını öngören yasayı görüşecek. Genel Kurul, bazı uluslararası anlaşmalara ilişkin tasarıları da ele alacak.

Milli Savunma Komisyonu ise çarşamba günkü toplantısında uzman er ve erbaş kanununda değişiklik öngören tasarıyı görüşmek üzere toplanacak.

Genel Kurul'un perşembe günkü toplantısında petrol piyasasını serbestleştirmeyi amaçlayan Petrol Piyasası Yasa Tasarısı ele alınacak. Tasarıya göre, rafinaj, işleme, iletim gibi faaliyetler ile dağıtım faaliyetleri birleştirilerek tek bir yasa altında toplanacak. Rafinaj, işleme, madeni yağ üretimi, depolama, iletim, serbest kullanıcı ve ihrakiye faaliyetlerinin yapılması ve bu amaçla tesis kurulması veya işletilmesi, akaryakıt dağıtımı, taşıması ve bayilik faaliyetlerinin yapılması için lisans alınması zorunlu olacak. Enerji piyasası düzenleme kurumu, geliştireceği ilke ve ölçütler doğrultusunda, iletim ve işleme faaliyetlerinde lisans alma zorunluluğuna muafiyet getirebilecek.

TBMM Adalet Komisyonu, batık bankalardaki alacakların tahsilini hızlandırmayı amaçlayan tasarıyı görüşmeyi sürdürecek. Bu tasarıya göre, yönetim ve denetimi fona devredilen, bankacılık yapma izni ve yetkileri BDDK tarafından kaldırılarak tasfiyeye tabi tutulan bankaların yönetim ve denetimini doğrudan veya dolaylı olarak elinde bulunduran ortakların kendi lehlerine kullandıkları her türlü banka kaynakları, yakınlarına ve muvazaalı olarak 3. kişilere aktardıkları her türlü mal, hak ve alacaklar, başkaca bir işleme gerek olmaksızın Hazine'ye intikal etmiş sayılacak ve Hazine alacağı olacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ise bütçe uygulama ve denetim sürecinde bakanların sadece gözetim ve koordinasyon fonksiyonlarını üstlenmelerini öngören Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı'nı görüşecek.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber