Sağlık Müdürü'ne şeffaf ve dürüst sınav yaptığı için 'Şükran Belgesi'

Haber Giriş : 09 Aralık 2005 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de hizmet veren 4 engelli derneği yetkilileri, Sağlık Bakanlığı tarafından 4 memur kadrosu alımı için yapılan sınavın şeffaf ve dürüst yapıldığından dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, Sınav Komisyon Başkanı Halit Dinç ile komisyon üyelerine birer 'Şükran Belgesi' verdi.

Bugün sabah saatlerinde bir araya gelen Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Mesut Keskin, Zihinsel Engelliler Derneği Şube Başkanı Arif Özek, Sümbül Engelliler Derneği Şube Başkanı Naif Duman ve Berçelan İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tetik ile Engelli Örgütleri Kurucu Başkanı Bedri Çallı, İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Engelli Örgütleri Kurucu Başkanı Bedri Çallı, bugüne kadar Hakkari'de yapılan engelli memur sınavlarında sürekli haksızlık yapıldığını iddia etti. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan sınav sonuçlarının topluma önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Çallı, "Hak, hukuk ve adalet ilkelerine sadık kalındığı ve dürüstçe bu işlerin yapılabileceği mesajı topluma açık bir şekilde verilmiştir. Bu mesajın verilmesi konusunda örnek bir davranış sergileyerek çok büyük bir emek sarf eden Etemoğlu'na ve sınav komisyon başkanı ile üyelerini tebrik ediyoruz. İlimiz genelinde engellilere hizmet vermeye çalışan 4 tane engelli sivil toplum örgütü ve kurucu başkan olarak bu örnek davranışı birer şükran belgesiyle ödüllendirmek istedik. Şu ana kadar ilimizde ilk kez de olsa çok şeffaf yapılan bu sınavdan dolayı emeği geçenleri kutluyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ise daha önce yapılan sınavlarda hep bir takım problemlerin yaşandığını belirterek, "Daha önce yapılan sınavlarda herkesin kendisine göre bir açıklaması vardır. Vicdani olarak rahat olduğumuz için dürüst ve adaletli bir sınav yaptık. Bizler sınava müdahale etmedik. Yapılan sınavda hak eden kazanmıştır. Torpille yapılan bir iş kimseye faydalı olunmaz. Sınava giren ve kazanan kişinin aile rızkı onun üzerine kurulmuştur. Başkasının hak ettiği rızkına kimse engel olamaz olmamalıdır. Bizde kimsenin rızkına engel olmadan adil ve dürüst bir sınav yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hak eden kazandı. İnşallah bundan sonra hep böyle gider" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından engelli örgütleri kurucu başkanı ve engelli dernekleri başkanları tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu'na, Sınav Komisyon Başkanı Halit Dinç'e ve 6 sınav komisyon üyesi öğretmene birer şükran belgesi verildi. Şükran belgesi takdim törenine engelli kadrosu alımı için açılan sınava katılan ve kazanamayan Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Mesut Keskin'in de katılması dikkat çekti. Keskin, sınavı kazanamamasına rağmen katıldığı törende adil ve dürüst bir sınav yapan komisyon üyeleri öğretmenlere teşekkür ederek, şükran belgelerini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber