Casusluk soruşturma dosyasındaki bürokratlar

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Askeri Casusluk iddianamesine ilişkin gün yüzüne çıkmamış önemli bir detayı anlattı. 500’e yakın sivil bürokratın iddianameye, “çete”ye bilgi temin etmek suçlamasıyla girdiği ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mart 2013 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Casusluk soruşturma dosyasındaki bürokratlar

Askerle ilişkililer

Bu davanın sanıklarının ya asker ya da askerle ilişkili kişiler olduğunu anımsatan Özel, davada, kendilerine hiçbir soru sorulmayan vali yardımcıları, kaymakamlar, daire başkanları, müsteşar yardımcılarının isimlerinin geçtiğini ve birçok bakanlıklarla kamu kurumlarının üst yöneticilerinin isimlerinin yer aldığını bildirdi. Özel, sadece Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bürokratların olmadığını söyledi.

Davada adı geçen sivil bürokratların temin ettiği belgelerin ciddiyetine işaret eden Özel, “Bunları ben söylesem gerçekten iddia olur. Bu bilgileri ben açıklasam şu anda buraya helikopterler inmişti, ancak iddianamede bu belgeleri deşifre edildiği yer almasına karşın hiçbir sivil bürokrat hakkında işlem yapılmamış, bilgilerine dahi başvurulmamış” dedi. Özel, “Sözde casusluk örgütüne eskort kızlar aracılığı ile belge verdiği iddia edilen bürokratlar arasında kimler var? Vali yardımcılarından kaymakamlara, daire başkanlarından uzmanlara, baş denetçilere, müsteşar yardımcılarından, hukuk müşavirlerine ve genel müdürlerden baş müfettişlere kadar birçok isim yer alıyor. Kimisi, İçişleri Bakanlığı'ndan, kimisi Dışişleri Bakanlığı'ndan. Maliye Bakanlığı'ndan, Turizm Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Merkez Bankası, MİT, SPK; Sayıştay, SGK, Devlet Personel, gibi kurumlarda üst düzey yönetici, kimisi memur, kimisi sadece hizmetli yüzlerce kamu personeli iddianamede. Bürokratların hiçbiri bu davada ne şüpheli, ne de sanık” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber