AA'nın haberini izinsiz kullanana ceza

Hatay 3. Asliye Ceza Mahkemesi, AA'nın haberini izinsiz kullanan yerel bir gazetenin yazı işleri müdürünü 7 bin 600 lira adli para cezasına çarptırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 09:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AA'nın haberini izinsiz kullanana ceza

Hatay'da Anadolu Ajansı'nın haberini izinsiz kullanan yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü 7 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı.

AA haberinin Şaşmaz Gazetesi'nde izinsiz kullanıldığının tespit edilmesi üzerine, AA Hukuk Müşaviri Zeki Arıtürk tarafından dava açıldı.

Hatay 3. Asliye Ceza Mahkemesi, gazetenin Yazı İşleri Müdürünü, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun manevi, mali veya bağlantılı haklara tecavüz kapsamındaki 71. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 365 gün karşılığı para cezasına çarptırdı.

Ceza, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) zincirleme suça ilişkin hükümlerin yer aldığı 43. maddesi kapsamında 4'te 1 oranında artırılarak 456 güne çıkarılırken, takdiri indirim uygulanarak 380 gün karşılığı para cezası olarak belirlendi.

Sanığa verilen gün karşılığı adli para cezası, sanığın ekonomik ve şahsi halleri de göz önünde bulundurularak TCK'nın 52. maddesinin 1 ve 2. fıkraları uyarınca günlüğü 20 liradan paraya çevrildi. Sanık, 7 bin 600 lira para cezasına çarptırıldı.

-Yaklaşık 900 suç duyurusunda bulunuldu-

AA Hukuk Müşaviri Zeki Arıtürk, AA'nın haberlerinin izinsiz kullanılmasının önlenmesi konusunda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi. Bu konuda yaklaşık 900 suç duyurusunda bulunduklarını belirten Arıtürk, bu rakamın yıl sonunda 2 bini aşmasını öngördüklerini ifade etti.

İnternet ve gazetelerde kullanılan haberlerin titizlikle incelendiğini ve savcılık kanalıyla gerekli işlemlerin yürütüldüğünü anlatan Arıtürk, ''AA'nın ve AA çalışanlarının hakkını korumak adına hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Muhabir: Ferdi Türkten

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber