Sarıyer Belediyesi'ndeki şirket ilişkileri 'metro ağını' andırır türden

Haber Giriş : 10 Aralık 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı, başkan yardımcılarının, meclis üyelerinin, AKP ilçe başkanı ve üyelerinin çocuklarının ortak şirket ilişkileri şaşırtıcı nitelikte.

Ancak bunlar içinde en ilginci Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ün oğlu Kerem Tülün'e ilişkin olanı. Kerem Tülün'ün eski şirketi Zirve İnşaat'ta çalışan Cumhur Ataselim, bir süre önce şirketten ayrılarak ABC İnşaat firmasını kurdu. Ataselim'in şirketi son bir yıl içinde Sarıyer Belediyesi'nden 1 trilyon 219 milyar sözleşme bedelli 6 ihaleyi kazandı. Ataselim, belediye çalışanlarıyla olan yakın dostluğunu bir başka firmasında da sürdürüyor. Ataselim'in 2004 yılında kurduğu MCM İnşaat şirketinin ortağı Belediye Meclis Üyesi Mesut Akın'ın da ortağı olan Mustafa Özden.

BAŞKANIN KIZIYLA ORTAK

Belediye Başkanı'nın çok sayıda şirket sahibi olan oğlu Kerem Tülün'ün Nil Metropol Sağlık Hizmetleri şirketindeki ortağı ise AKP Sarıyer İlçe Başkanı Nurettin Çelik'in kızı İlknur Çelik. Kerem Tülün'ün ortak iş yapmayı seçtiği bir başka isim de Belediye Başkan Yardımcısı Ali Usta'nın kardeşi Cevdet Ziya Usta. İkili altı yıldır Reyhan Eğitim şirketinde ortak çalışıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber