Aşkın'ın taburcu tarihi belli değil

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2005 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi (YYÜ) Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Niyazi Güler, Rektör Yücel Aşkın'a bugün yapılan işlemde tıkalı damara, ilaç kaplı özel stent takıldığını, işlemin başarıyla tamamlandığını söyledi.

YYÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın'a, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde stent takıldı. Hastane Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Avni Şahin'le basın toplantısı düzenleyen Doç.Dr. Niyazı Güler, Aşkın'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

''Bugünkü yapılan işlemde o noktaya ilaç kaplı özel stent dediğimiz, stent koyduk. İşlem başarıyla tamamlandı'' diyen Güler, operasyondan sonra kardiyoloji yoğun bakım ünitesine alınan Aşkın'ın nabız ve diğer bulgularının sabit, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Bu operasyonla, damarda tam açılma sağlandığına işaret eden Güler, şunları söyledi: ''Şu anda hocamızın sağlık durumu iyiye gidiyor. Bir müddet daha yoğun bakım ünitesinde kalacak ama Çarşamba günkü duruşmaya çıkabileceğimiz kanaatindeyim. Monitörize ederek hastamızı duruşmaya götürebileceğiz. EKG takibi dediğimiz elektrosu, nabzı ve tansiyonun takibi yapılarak hastayı duruşmaya götürebiliriz. Ben ve anesteziden bir arkadaş olmak üzere iki doktor yanında devamlı bulunacağız. Savcı Bey'in de söylediği, duruşmada işlemin kısa süreceği. 15-20 dakika sürecekmiş. O süre içinde herhangi bir komplikasyonun çıkacağını sanmıyorum.''

Aşkın'ın mevcut tıbbi sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü anlatan Güler, bir gazetecinin ''Ne zaman taburcu edilecek'' sorusu üzerine, ritim bozukluğunun devam ettiğini, bu tedaviyle bu bozukluğun geçip geçmediğinin görüleceğini, ritim bozukluğunun ortadan kalkması durumunda Aşkın'ın taburcu edileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber