Mobil Bilgi ve Çocuk Akademisi projeleri devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 2011 yılı Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 'Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması' mali destek programı kapsamında yürütülen, 'Mobil Bilgi ve Çocuk Akademisi' projesi devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mobil Bilgi ve Çocuk Akademisi projeleri devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediyenin Ulaştırma Daire Başkanlığı Ar-Ge Şube

Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen 218 bin lira bütçeli Mobil Bilgi Projesi ile Toroslar, Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki 3-6 yaş grubundaki çocuklara toplam 6 eğitmen gözetiminde mobil kreş hizmetleri verildiğini söyledi. Özcan, aynı proje kapsamında, vatandaşların kamusal hizmetlerle ilgili sorunlarının çözümüne yönelik mobil destek masalarının hizmet vermeye devam ettiğini kaydetti.

Başkan Özcan, Ar-Ge Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen yaklaşık 344 bin lira bütçeli "Çocuk Akademisi" projesi kapsamında ise, oluşturulan bilim otobüsleri ile 4 merkez ilçede eğitim almakta olan çocukların, bireysel gelişimlerinin desteklenerek kent yaşamına ve sosyal uyumlarına katkıda bulunulduğunu ve bu hedefte bir sapma olmadığını belirtti. Özcan, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu iki önemli projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, bu tip eğitsel etkinliklere de önem veren bir belediyeyiz. Bu iki projenin hayata geçmesi ile birçok çocuğumuzun ayaklarına kadar giderek, onların topluma adapte olması ve kültürel faaliyetlerden geri kalmamalarının önünü alıyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber