'Meclis'i terk etmeme' eylemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2005 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ersoy Bulut, muz ithalatında gümrüklerin kaldırılmaması için "TBMM'yi terk etmeme" eylemi yapacağını bildirdi.

Yeşilköy'deki Dünya Ticaret Merkezi'nde, "Catering 2005 Fuarı" kapsamında düzenlenen "Tarladan ve Çiftlikten Sofraya Sağlıklı Gıda Zirvesi"ne katılan SHP Genel Başkanı Murat

Karayalçın, Türk tarımının sorunlarının bilgisizlikten değil, politik nedenlerden çözülmediğini savundu.

Önümüzdeki yıl tarım sektöründen "kitlesel terkler" beklediğini ifade eden Murat Karayalçın, çiftçinin borcunu ödeyemediğini, traktörünü satamadığını ifade etti.

AB müzakereleri sırasında Türk tarımının özel bir durumunun olduğunu da vurgulayan Karayalçın, "Bugüne kadar tarımın ve köylünün sorunlarını halının altına süpürdük. Ama şimdi sorunları halının altına süpürme durumunda değiliz; mutlaka çözmek zorundayız, üretimi artırmak zorundayız" dedi.

Bu arada, SHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ersoy Bulut da muz ithalatında gümrüklerin kaldırılmaması için "TBMM'yi terk etmeme" eylemi yapacağını kaydetti.

Bulut, "Dünyadaki muz üreticileri nedeniyle Türkiye'de gümrükler kaldırılırsa, Anamur ve civarındaki 300 bin aile perişan olacak. Muzdaki vergi kalkmamalı" dedi.

Bulut, eylemi tek başına gerçekleştireceğini de belirterek, "eylemi ne kadar sürdüreceği" konusundaki bir soru üzerine "sorun çözülünceye kadar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber