DTP'den ailelere internet uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2005 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternetin aile ilişkileri üzerine yaptığı araştırmada çarpıcı bulgulara ulaşan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Türk ailesinin ?online aile' haline dönüştüğünü savundu.

?Sanal bağımlılık' tehlikesine karşı aileleri uyaran DPT, internetin kişilik bozuklukları ve aile içinde çatışmaya sebep olabileceğini belirtiyor. Çalışmada, bilgisayar oyunlarına ?reyting sistemi' getirilmesi önerilirken, çocuklara yönelik yayın yapan Türkçe sitelerin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tavsiye alması gündeme getiriliyor.

Sohbet odalarındaki konuşmaların çocuk ve gençlerde önemli psikolojik ve kişilik sorunlarına yol açtığına temas ediliyor. Sanal bağımlılığın ve internette uzun süre sörf yapmanın verdiği zararlar; kız kaçırma, internet kafede ölüm, tecavüz, chat yüzünden boşanma gibi somut örneklerle açıklanıyor.

DPT'nin sivil toplumla birlikte hazırladığı araştırmada, online risklere de yer veriliyor. İnternette uzun süre oyun oynamanın, insanı asosyal kişilik haline dönüştürdüğü belirtilerek, kötü niyetli sanal sohbetin önemli riskler doğurduğuna işaret ediliyor.

Ancak kişisel eğitimle sanal bağımlılığın önlenebileceği vurgulanıyor. Ailelerden, çocuklarını bilgisayarla tek başına bırakmamaları istenerek, bilgisayarın çocuk odası yerine salona kurulması öneriliyor. İnternet konusunda çocuklara ikna edici ve yumuşak bir tavırla yaklaşması da tavsiyeler arasında.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber