Hayallerini gerçeğe dönüştürdüler

Manisa Mikro Kredi şubesinden kredi alan ev kadınları Remziye Şahbaz ile Neriman Erkaçar, hayallerindeki işleri kurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2013 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayallerini gerçeğe dönüştürdüler

700 liralık kredi ile iş hayatına atılan Şahbaz, 'Hanımeli' adı altında ev yemekleri yapan bir işyeri açarken, Erkaçar da tekstil atölyesi kurdu.

Manisa'da 2009 yılından beri hizmet veren Mikro Kredi Şubesi, iş kurmak isteyen ev kadınlarının hayalini gerçeğe çevirmeye devam ediyor. Mikro Kredi Şubesi Sorumlusu Neşe Güler, 4.5 yıllık sürede merkez, Turgutlu ve Salihli ilçelerinde bin ev kadınına toplam 1 milyon 139 bin lira mikro kredi kullandırdıklarını açıkladı. Güler, kredi miktarının 700 liradan başladığını kaydederek, "Kredi kullandırdığımız ev hanımlarının yüzde 90'ı kendi işlerini kurdu. Tekstil, reklam, organizasyon, ev dekorasyonu, pastacılık, hediyelik eşya işlerine atıldılar. Ev hanımlarımız aldıkları küçük bir miktar ile hayallerini gerçeğe çevirdiler" diye konuştu.

700 LİRA İLE KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI

İki çocuk annesi 49 yaşındaki Remziye Şahbaz, yıllardır hayalini kurduğu kendi işyerini mikro krediden aldığı 700 liralık kredi ile açtı. Yarhasanlar Mahallesi'nde 'Hanımeli' adı altında ev yemekleri yapan işyeri açan Şahbaz, "Yeter ki insanın içinde cesaret olsun. Aldığım kredi küçük olabilirdi. Ancak hayalim büyüktü. Ailemin de desteği ile dükkanımı açarak kendi işimin patronu oldum" diye konuştu.

BEŞ KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI

Mikro Kredi Şubesi'nden 2012 yılında 700 lira kredi alan 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Neriman Erkaçar, açtığı tekstil atölyesini bir yıl içerisinde genişleterek, beş ev kadınına istihdam sağladı. Erkaçar, "Krediyle önce tekstil makinesi aldım ve dükkan tuttum. Bir yıl içerisinde kazandığım paralarla beş tekstil makinesi daha alarak yanımda beş ev hanımına istihdam sağladım. Şimdiki hedefim işi daha da büyüterek, tekstilde kendi markamı oluşturmak. Küçük hayalim şimdi büyüyerek gerçekleşiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber