Arkadaşı ile akrabasının iş yerini soydu

Bursa'da hırsızlık suçundan kaydı bulunan arkadaşı 28 yaşındaki Bünyamin A.ile dayısının oğlunun iş yerindeki kasadan para, dolar, çek ve senetleri çalan 28 yaşındaki İbrahim Ç., 35 bin liralık çeki bankadan tahsil etmek isterken yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mart 2013 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arkadaşı ile akrabasının iş yerini soydu

Şüphelilerin olaydan bir gün önce iş yerine gidip, sahibi ile sohbet ederek, hırsızlık için keşif yaptıkları ortaya çıkıt.

Merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde geçtiğimiz çarşamba günü vinç imalatı yapılan iş yerine giren kimliği belirsiz şüpheli ya da şüpheliler, çelik kasayı balyoz ile parçalayıp içinde bulunan bin lira para, 600 dolar ve çok sayıda çek ile seneti alarak kaçtı. Olay, çalışanların sabah işe gelmesiyle ortaya çıktı. Polis olay yerine gelerek, parmak izi aldı, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi, çekler için bankaları uyardı.

ÇALINTI ÇEKİ BOZDURMAYA GELDİLER

Bir süre sonra, çalınan 35 bin liralık çeki Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki bir bankadan tahsil etmek isteyen tekstil işçisi İbrahim Ç. ile arkadaşı Bünyamin A. polis tarafından yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden İbrahim Ç., hırsızlık yaptığı vinç imalathanesinin dayısının oğluna ait olduğunu söyledi. Arkadaş ile hırsızlıktan bir gün önce iş yerine gidip akrabası ile sohbet ettiklerini anlatan İbrahim Ç, böylece gerçekleştirecekleri hırsızlığın keşfini yaptıklarını belirtti.

ÖZÜR DİLEDİ

İbrahim Ç., çaldıkları para, dolar ve çek ile senetleri teslim edip, paraya acil ihtiyacı olduğu için hırsızlık yaptığı akrabasından özür diledi. Sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılan her iki şüpheli hırsızlıktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber