Polislerden nevruz'a katılan çocuklara balon ve çikolata

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen, Farsça 'yeni gün' anlamına gelen 'Noruz', 'Navrız', 'Ergenekon', 'Bozkurt', 'Çağan', 'Mart Dokuzu', 'Sultan Nevruz', 'Mart Bozumu' gibi adlarla da anılan Nevruz Bayramı İnegöl'de de kutlanırken, mutlaka alanına gelen çocuklara emniyet ekipleri tarafından balon ve çikolata ikram edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polislerden nevruz'a katılan çocuklara balon ve çikolata

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Afganistan ve Tacikistan'ın resmi tatil ilan ettikleri Nevruz kutlamaları için Akhisar Mahallesi ile TOKİ konutları arasındaki alanda özel platform oluşturuldu. Kutlama alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi alan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak alana girişler için arama noktası oluşturdu. Emniyet görevlileri saat 10.00'dan itibaren üst araması yaptığı şahısların alana girmesine izin verdi. Kutlamalar için alana gelen çocuklara ise bayan polis memurları tarafından balon ve çikolata ikram edildi.

Emniyet ekipleri alanın dışında gruplaşmalara izin vermezken, alana girenler çalan Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek kutlamalara katıldılar. Öğle saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden kutlamalar herhangi bir tatsızlık yaşanmadan sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber