Ziraat Bankası konut kredisi faizini 1.06'ya düşürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranlarını, tüm vadelerde yüzde 1.06'ya düşürdü.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük ve en karlı bankası olan Ziraat Bankası'nın, son 2 yıldır kredilendirme faaliyetlerinde gösterdiği atılımı, bireysel bankacılık alanında da sürdürerek, bu alandaki yarışta ön sırada olma kararlılığını göstermeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, müşteri odaklı anlayış ve piyasa şartları paralelinde hareket eden bankanın konut kredisi faiz oranlarını düşürerek, büyük ölçekli bankalar arasında en düşük faizi uygulama geleneğini devam ettirdiği ifade edildi.

Son bir yılda, Ziraat Bankası'nın, konut kredileri alanında sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme performası gösterdiği dile getirilen açıklamada, bankanın, önceki yıl sonuna göre yüzde 337'lik bir artışla konut kredilerini 1 milyar 225 milyon YTL'ye yükselterek sektörden yüzde 11.3'lük bir pay aldığı ve bugüne kadar yaklaşık 45 bin kişinin ev sahibi olmasına yardımcı olduğu bildirildi.

Ekonomi ve para piyasalarındaki olumlu gelişmeler ve sektörde yaşanan yoğun rekabetin dikkate alındığını belirtilen açıklamada, yarından geçerli olmak üzere, T.C. Ziraat Bankası A.Ş'nin konut kredisi faiz oranlarının tüm vadelerde yüzde 1.06'ya indirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bankanın daha önceki konut kredisi faiz oranının yüzde 1.19 olduğu da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber