Bayanlar okumayı çok seviyor

Hayrabolu Halk Kütüphanesinden en çok bayanlar yararlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayanlar okumayı çok seviyor

Kaymakam Tamer Orhan yaptığı açıklamada, ilçe Halk Kütüphanesinden en çok bayanların yararlandığını belirterek; "Halk Kütüphanemizden en çok bayanlarımız yararlanıyor. Şöyle ki istatistiklere baktığımızda 2012 yılında 2395 bayan ziyaret ederek kitap okurken, erkeklerde ise bu sayı878'te kalmıştır. Yine kütüphanemizin ödünç kitap verme servisinden 1538 bayan kitap alırken bu sayı erkelerde 516 olmuştur.

Buda gösteriyor ki hanımlarımız kitap okumaya erkeklere göre daha düşkün. Ancak her geçen gün kütüphaneden yararlanma sayısı artarken, kütüphane istatistiklerine baktığımızda ilçemizde kitap okumaya halkımızın daha çok zaman ayırmaya başladığını görüyoruz. Buda oldukça önemli bir adım. Özellikle ben anne ve babalara seslenerek, evlerimizde kitap, gazete, dergi okuyarak çocuklarımıza örnek olmalarını istiyorum. ." dedi.

Orhan, vatandaşların internetin giderek insanların hayatına çok daha fazla girdiğini belirterek, bu konuda aile bireylerine büyük görev düştüğünü, aile içerisinde kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılması için özel bir çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber