'İmam-hatipliye çifte kayıt yargıdan döner'

Haber Giriş : 12 Aralık 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) imam-hatip lisesi mezunlarının üniversiteye giriş sınavında katsayı engeline takılmaması için ortaya attığı yeni formüle tepki gösterdi. YÖK, "Eğer yönetmelik değişirse, yürütmeyi durdurma talebiyle Danıştay'a başvururuz" açıklaması yaptı.

YÖK yetkilileri, açıköğretim liselerine geçişlerin kolaylaşmasıyla birlikte, üniversiteye girişte uygulanan katsayı formülünün tüm anlamını yitireceğini ve ortaya çıkan yeni durumun genel lise mezunlarının aleyhine işleyeceğini savundu. YÖK yetkilileri, üniversiteye giriş sınavı düzenlemesinin YÖK Genel Kurulu yetkisinde olduğunu vurgulayarak, "Yönetmelik değişikliği tüm dengeleri bozar. Genel lise mezunu, iyice mağdur edilmiş olur. Meslek lisesi, genel lise ayrımının da bir anlamı kalmaz. Hep aynı noktada takılıyoruz. Meslek lisesinin anlamı nedir? O okulu seçen çocuğu meslek sahibi yapmak. Üniversitede kariyer yapmak isteyen çocuk, genel liseyi tercih eder. MEB bu mantığı kabul etmek istemiyor" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, imam-hatip liselerine katsayı eşitliği sağlamak için Milli Eğitim Bakalığı'nca üretilen çifte kayıt formülünün yargıdan döneceğini belirtti.

'Milli eğitim dinselleşiyor'
Gazalcı yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin, milli eğitimi dinselleştirme uygulamalarına son günlerde hız verdiğini söyledi. Gazalcı, "Değişiklikle, imam-hatiplilere çifte diploma verme, türbanlı olarak açık lise sınavına girebilme, radyo ve televizyon yoluyla sözde açık liseye hazırlamak için dinsel propaganda yaptırma ve üniversitenin bütün dallarına imam-hatiplileri çifte diplomayla sokmak amaçlanmakta" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber