Maden ocağı kazasından ihmal ve dram çıktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Karanlık Köyü'nde açık ocak olarak işletilen feldspat madeninde, kepçeyi kullanırken kopan tonlarca ağırlığındaki kaya ve toprağın altında kalarak ölen 22 yaşındaki Tamer Kaleli'nin, ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mart 2013 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maden ocağı kazasından ihmal ve dram çıktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Karanlık Köyü'nde açık ocak olarak işletilen feldspat madeninde, kepçeyi kullanırken kopan tonlarca ağırlığındaki kaya ve toprağın altında kalarak ölen 22 yaşındaki Tamer Kaleli'nin, ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı. Küçük yaşta annesi tarafından terk edildiği öğrenilen Kaleli'nin, iş makinesini kullanmak için ehliyet sınavına girdiği, hayatını kaybettiği olay günü de kepçe operatörünün bir işi nedeniyle köyüne gittiği öğrenildi. Kaleli'nin ailesi, çocuklarından iş makinasını kullanmasını isteyenlerden şikayetçi olduklarını belirtti.

Merkeze bağlı Yerkesik Beldesi'nde yaşayan ve geçen kasım ayında askerden gelen Tamer Kaleli, bir süre dinlendikten sonra Ocak ayında, askere gitmeden önce çalıştığı Bodrum İlçesi'ne bağlı Karanlık Köyü'ndeki maden ocağında işe başladı. Feldspat madenin çıkarıldığı ve açık ocak olarak işletilen madende yağcı olarak çalışan Kaleli, geçen perşembe günü kepçe operatörünün işi nedeniyle köyüne gitmesi üzerine iş makinasını kullanmaya başladı.

Ancak Kaleli, bulunduğu yerden kopan ve kepçenin üzerine devrilen tonlarca ağırlığındaki kaya ile toprak yığınının altında kaldı. Gürültü üzerine diğer çalışanlar ve çevredeki köylerde yaşayanlar olay yerine koştu. İtfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri, kayaların altında kalarak hayatını kaybeden Kaleli'nin cesedini çıkartmak için saatlerce çaba harcadı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Talihsiz gencin cesedi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Yerkesik Beldesi'ndeki Kabasakal Camii'nde geçen cuma günü Kaleli'nin cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törende, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Tamer Kaleli'nin cenazesi, Yerkesik Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ANNESİ TERK ETMİŞ

Hayatının baharında talihsiz bir kazayla can veren Tamer Kaleli'nin henüz 6 yaşındayken annesi tarafından terk edildiği ifade edildi. Mahkemenin Tamer Kaleli ve kardeşinin velayetini 48 yaşındaki baba Ali İhsan Kaleli'ye verdiği, baba Kaleli'nin de bir süre sonra 43 yaşındaki Necibe Kaleli ile evlendiği belirtildi.

AİLEDEN İHMAL İDDİASI

Üvey anne Necibe Kaleli, ikisi üvey toplam 4 çocuğu olduğunu ve evlatlarını hiçbir zaman bir diğerinden ayırmadığını dile getirdi. Evlat acısı yaşayan talihsiz kadın, üvey oğlu Tamer Kaleli'nin ihmale kurban gittiğini öne sürdü. Anne Kaleli, "Tamer işe başladıktan üç gün sonra kullanmasını istedikleri kepçe devrilmiş, o da atlayıp kendini kurtarmış. Bu olaydan da bizim yeni haberimiz oldu. Oğlumun kepçeyi kullanması için ehliyeti yoktu. Daha yeni ehliyet sınavına girdi. Operatörün işi olduğu için kepçeyi oğlumun kullanmasını istemişler. Burada ihmal var. Kepçeyi oğluma verememeleri gerekirdi. Eşim firma sahibinden de kepçe operatöründen de şikayetçi oldu" diye konuştu.

Bu arada olayla ilgili jandarma ekipleri, maden ocağının işletmecisi K.M. ile 5 çalışanın ifadesini aldıktan sonra serbest bırakmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber