Hastaneye gitmeden önce randevu alın

Ağrı Devlet Hastanesi Müdürü Oğuzhan Karakaş, hastaneye gelecek olan vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için ‘Alo 182’yi arayarak ya da www.mhrs.gov.tr adresinden randevu alınmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastaneye gitmeden önce randevu alın

Ağrı Devlet Hastanesi olarak her gün il merkezi ve ilçelerinden büyük bir hasta yoğunluğu yaşadıklarını ifade eden Oğuzhan Karakaş, birçok hastanın sıra numarası alamadığı için mağdur olduğunu söyledi. Özellikle ilçelerden gelen hastaların önceden randevu almalarının kendi yararlarına olacağını belirten Karakaş, “Her gün büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu yoğunluğa rağmen hastalarımızın memnun ayrılması için tüm personelimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Ortalama 1 doktorumuz günde 150 hastaya bakıyor. Bu da büyük bir rakam. Doktorlarımız hastaların mağdur olmaması için büyük çaba gösteriyor. Bu yüzden hastalarımızdan ricamız gelmeden önce 'Alo 182'yi arayarak ya da www.mhrs.gov.tr adresinden randevu almalarıdır. Randevu almaları hem onlar için hem de hastane çalışanları için büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.

“CEP TELEFONLARINDAN RANDEVU ALINABİLİR”

Randevu sistemleri hakkında detaylı bilgiler veren Ağrı Devlet Hastanesi Müdürü Oğuzhan Karakaş, hastalara gelmeden önce bu sistemi kullanmalarını tavsiye etti. Bu sistemin çok önemli olduğuna vurgu yapan Karakaş, “Bakanlığımız bünyesindeki hastanelerden randevu alımını daha kolay ve hızlı hale getirmek için mobil uygulama başlatılmıştır. Kısa adı MHRS Mobil olan Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması, mobil telefonlar ve tabletler için özel olarak tasarlanmış olup hem uygulamanın kendisi hem de randevu almak ücretsizdir” diye konuştu.

Randevu alınırken dikkat edilecek konularda vatandaşları uyaran Ağrı Devlet Hastanesi Müdürü Oğuzhan Karakaş, “En erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Randevu aldığınız saatin en az 30 dakika öncesinde randevunuzu iptal edebilir ve dilerseniz başka tarihli randevu oluşturabilirsiniz. Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber