Gemlik'e 1500 kişilik cami

Bursa'nın Gemlik ilçesine Hayırsever İşadamı Merhum Asım Kocabıyık adına 1500 kişilik modern cami yaptırılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gemlik'e 1500 kişilik cami

Gemlik Belediye'sinin eski binası yerine yapılacak olan cami için zemin iyileştirme çalışmaları başladı. Bu çalışmalar tamamlandığında caminin temeli atılacak ve bir yıl içinde de hizmete girecek. 3 bin 400 metrekarelik alanın 900 metrekaresine yapılacak olan cami'den geriye kalan 2600 metrekarelik alanda yeşil alan ve meydan olarak Gemliklilerin hizmetine sunulacak.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, mevcut Solaksubaşı Merkez Çarşı Camii'nde cemaatin yıllardır sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, özellikle Cuma günleri ve cenazelerde cemaatin dışarı taştığını, trafik başta olmak üzere, olumsuz hava koşullarında da insanların sorun yaşadığına dikkat çekti. Yeni ve Osmanlı mimarisinde yapılacak olan cami sayesinde ilçenin özlemini çektiği modern camiye kavuşulacağını vurgulayan Yılmaz, yeni modern caminin 3 milyona mal olmasının beklendiğini söyledi.

Camiye hayırsever iş adamı Merhum Asım Kocabıyık'ın isminin verileceğini kaydeden Yılmaz, cami tamamlandığında mevcut Solaksubaşı Merkez Camii'nin de yıkılarak, Kent Meydanı Projesi kapsamında meydana katılacağı bildirdi. Gemlik Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, "Yapılacak yeni cami Gemlik'e çok yakışacak. İlçe halkına ve cemaatimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber