Ölüm bildirim sistemi hizmete girdi

Türkiye’de ölüm olayı gerçekleşen kişilere ait bilgilerin elektronik ortama aktarılmasını sağlayacak "Ölüm Kayıt Bildirim Sistemi (OBS)" yazılım programı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanarak hizmete sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2013 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölüm bildirim sistemi hizmete girdi

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, yaptığı açıklamada; “Ölüm istatistiklerinin eksiksiz, hızlı ve daha kaliteli şekilde derlenmesi için Bakanlığımız, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu ile veri alışverişi sağlayabilen genişlemeye müsait tek veri tabanında ve kurumsal hiyerarşik yapıda yönetilebilen bir yazılıma ihtiyaç duyulmuştur. Bu amaçla ülkemizde ölen kişilere ait bilgilerin elektronik ortama aktarılmasını sağlayacak "Ölüm Bildirim Sistemi" yazılım programı geliştirilmiş ve 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren ülke genelinde kullanılmaya başlanmıştır” dedi.

Sitem kapsamında Aydın'da gerçekleşen çalışmalara değinen Okur, “İlimizde, vatandaşların sağlık kurumu dışındaki ölüm olaylarını bildirecekleri 7 Gün 24 saat esasıyla hizmet verecek 2144858 numaralı sabit telefon numarası belirlenmiş olup 11 Mart 2013 Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Halk Sağlığı Müdürlüğü personelimizden bu iş için görevlendirilen kişiler 24 saat boyunca nöbet sistemiyle çalışmakta ve gelen aramalara cevap vererek gerekli yerlere bilgilendirme yapmaktadır. Görevli kişi arandığında; ölen kişinin kimlik bilgileri, ölümün nerede gerçekleştiği, ölüm tarihi ve saati, arayan kişinin bilgileri, telefon numarası kayıt altına alınır. Aranan tarihteki hekim nöbet listesine göre, ilgili hekime bilgi verilir ve hekim tarafından ölüm belgesi düzenleme ile ilgili işlemler yapılır” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber