Eğitim müfredatını AB belirliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanı Çelik, bakanlığın İlköğretim Hayat Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen ve Teknoloji Eğitimi programları için yürüttüğü 3 AB projesinin, hibe olarak verilen AB fonlarından karşılandığını kaydetti

Avrupa Komisyonu Türkiye delegasyonunca tamamlanan ihaleler sonucunda, projelerin yürütülmesinin uluslararası konsorsiyumlara verildiğini belirten Çelik, projelerin, yabancı uzmanlar ile bakanlık elemanlarından oluşan ekipler tarafından yürütüldüğünü vurguladı. İlköğretim kitaplarındaki; ?Hıristiyanlık ve Museviliğin muharref birer din olduğu? şeklindeki ifadeleri de kitaplardan çıkaran Millî Eğitim Bakanlığı'nın ?Millî Eğitim?den ne anladığı merak ediliyor.

İlköğretim hayat bilgisi, Türkçe, sosyal bilgiler, matematik, fen ve teknoloji eğitimi programları için toplam 1 milyon 867 bin Avro harcama yapıldığı bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın, ''öğretim programları için yapılan harcamalara ilişkin'' yazılı soru önergesine yanıt verdi.
Program geliştirilmesi çalışmalarında, yabancı uzmanlara devlet bütçesinden herhangi bir ücret ödenmediğini ifade eden Çelik, bakanlığın yürüttüğü 3 AB projesinin, hibe olarak verilen AB fonlarından karşılandığını kaydetti.

Avrupa Komisyonu Türkiye delegasyonunca tamamlanan ihaleler sonucunda, projelerin yürütülmesinin uluslararası konsorsiyumlara verildiğini belirten Çelik, projelerin, yabancı uzmanlar ile bakanlık elemanlarından oluşan ekipler tarafından yürütüldüğünü vurguladı.

Çelik, bakanlığın, yabancı ve yerli uzmanları görevlendirerek hizmet satın aldığına işaret ederek, ödemelerin, bu hizmetin karşılığı olarak Avrupa Komisyonu Türkiye delegasyonu ya da temsilcilik adına konsorsiyum firma tarafından yapıldığını kaydetti.

Bakan Çelik, bu ödemelerin, denetim yapma ve rapor yazma karşılığı verilmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Müfredat geliştirme, eğitim (Anne-baba eğitimi, aktif öğrenme, İngilizce öğretim teknikleri, bilgisayar eğitimi ve benzeri), finansal yönetim, izleme, iletişim, inşaat gibi alanlarda eğitim, çalıştay, seminer ve ofis çalışmalarından dolayı, 140 bin 600 Avro kısa dönem yabancı uzmanlara ödenmiştir.''

Çelik, ilköğretim hayat bilgisi, Türkçe, sosyal bilgiler, matematik, fen ve teknoloji eğitimi programları için toplam 1 milyon 867 bin 803 Avro harcama yapıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, komisyon çalışmalarına fiilen katılan üyelere ödenen meblağ çıkarıldıktan sonra, geriye kalanın seminer, uzman ve çalıştay gideri olduğuna işaret etti.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber