Yalnız yaşayan yaşlı adam ilgi ve destek bekliyor

Ödemiş'in Kuvvetli Mahallesi'nde banyosu bulunmayan tek göz odalı evde kalan 74 yaşındaki Özcan Küçükboyacı, tek başına yaşam savaşı veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalnız yaşayan yaşlı adam ilgi ve destek bekliyor

Ödemiş'in Kuvvetli Mahallesi'nde banyosu bulunmayan tek göz odalı evde kalan 74 yaşındaki Özcan Küçükboyacı, tek başına yaşam savaşı veriyor. Prostat rahatsızlığı nedeniyle zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Küçükboyacı'nın tek geliri, üç aydan üç aya verilen yaşlılık maaşı.

Hayatı boyunca hiç evlenmeyen, bu nedenle kendisine bakacak kimsesi de olmayan Küçükboyacı'nın Kır Sokak'taki evinde şarjlı ışıldak radyodan başka elektronik ev eşyası bulunmuyor. 15 yıldır tek başına yaşayan yaşlı adam, kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon gibi her evde bulunan temel elektronik eşyalardan hiçbirine sahip olmayan Küçükboyacı, banyo ihtiyacını ise hamama giderek giderebiliyor.

"Böyle yaşamak zoruma gidiyor. Sağlığım yerinde olsa kimseye muhtaç olmam" diyen Küçükboyacı, "Hayatım boyunca daima garibanlıkla mücadele ettim. Hiçbir zaman benim karnımı doyurabilecek bir gelire ulaşamadım. İnşaatlarda, tarlalarda çalıştım ama emekli de olamadım. Kimseye sıkıntı çektirmemek için de hiç evlenmedim. Kardeşimin de ölümüyle birlikte 15 yıldır tek yaşıyorum. Kimim, kimsem yok. Sadece üç aydan üç aya aldığım fakir maaşım var. Kaymakamlığımız da sağ olsun kömür yardımı yapıyor. Evde çamaşır makinesi olmadığından üstümdeki kıyafetler aylardır yıkanamadı. Evde banyo da olmadığından ayda bir kere hamama gidiyorum. Yine de yaşama tutunmak için çalışıyorum, buna yaşamak denirse" şeklinde konuştu.

Evde bazen günlerce dışarı çıkamadığını söyleyen Küçükboyacı, şunları söyledi: "Evde benim dünyaya bağlandığım tek şey bu ışıldaklı radyo. Bazen sağlığım el verirse kahveye gidip televizyon seyrediyorum. Hayatım boyunca hiç televizyonum olmadı. Çamaşır makinem olsa giysilerimi en azından komşuların yardımıyla yıkayabilirim. Gündüzleri belediyemiz yemek yardımı yapıyor. Bunun dışında eve yiyecek içecek alamıyorum. Çünkü buzdolabım yok. Sürekli sonda ile yaşadığımdan camiye de gidemiyorum. Sağlığım el verse kimseye muhtaç olmam ama yaşlılık ve hastalık çok zor.

Hayatımın kalan günlerinde en azından evimde güzel günler yaşamak istiyorum. Hayırsever halkımızdan ve yetkililerimizden yardım ve destek bekliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber