105 meslek lisesinde Avrupa Standarlarında eğitim verilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEGEP KAPSAMINDA MESLEK LİSELERİNİN EĞİTİMİ YENİDEN DÜZENLENİYOR

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Türk Mesleki Eğitim Sistemini Geliştirme Projesi (MEGEP) kapsamında meslek lisesi öğrencilerine Avrupa standartlarında mesleki eğitim verilecek.

Ülke genelinde tespit edilen 105 pilot okuldan biri olan Erzurum Merkez Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde, MEGEP sistemine uygun eğitime başlandı. Kuyumculuk ve Tekstil bölümlerinde uygulanmaya başlanan sistem önümüzdeki yıllardan itibaren diğer bölümlerde de yaşama geçirilecek.

Sisteme göre, mesleki eğitim bundan böyle 4 yıl olacak. Okul sonunda öğrencilere eğitim sertifikası verilecek. Avrupa ülkelerinde de geçerli olacak bu sertifikanın yanı sıra öğrenciler mezun olabilmek için ayrıca mezuniyet sınavlarına girecekler. Bu sınavda başarı olamayan öğrenciler mezun sayılmayacaklar.

Okul Müdürü Selma Dervişoğlu, projenin amacının meslek liselerindeki öğrencilere Avrupa standartlarında mesleki eğitim vermek olduğunu belirterek, Erzurum'da 2 bölümde başlatılan uygulamanın önümüzdeki yıllarda diğer bölümlerde uygulanacağını dile getirdi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber