İşçi Parti'lilerden HSYK önünde 'Ergenekon' protestosu

İşçi Parti (İP)'li bir grup, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) önünde, aralarında emekli paşa, emekli rektör, gazeteci ve partililerin bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'yla ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın esasa ilişkin mütalaasını protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşçi Parti'lilerden HSYK önünde 'Ergenekon'  protestosu

Ellerinde bayrak ve dövizlerle, HSYK binası önüne gelen yaklaşık 400 kişilik grup, "Ergenekon yalanı, Amerika planı", "Silivri zindanı yıkılacak" şeklinde slogan attı. Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, savcıların mütalaasına tepki gösterdi. Yılmaz, "Türk milletini ayaklar altına almak isteyenler, bu tabloları kalıcı olarak görmesinler. Bu barikatlar, TOMA'lar, gazlar ve o Silivri duvarları Türkiye'nin başı dik yaşama arzusuna engel olamayacak. Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Ergenekon savcılarının mütalaa diye hazırladıkları kağıt parçasında hiçbir somut iddia yoktur. 5 yıldır tekrarlanan tekerlemeleri, Türkiye'nin yurtseverlerini müebbet hapislere mahkum etmek istiyorlar. Biz olayın takipçisiyiz. 8 Nisan'da da Silivri'ye gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, grup üyelerinin, "Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Balyoz Davası'na bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri ile bu soruşturmalar ve kovuşturmalarda görevli savcıların görevden alınması ve meslekten ihraçlarına karar verilmesini talep eden" dilekçelerini HSYK'ya vermelerinin ardından olaysız sona erdi.

Öte yandan eylemi Gazi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin pencerelerden izlemesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber