Kredi kartı borcunu altınla kapatıyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2005 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de 24 aya kadar taksitle satış yapan kuyumculardan satın altıkları altınları, bir başka kuyumcuda paraya çevirerek kredi kartı borçlarını ödeyenlerin sayısında artış olduğu bildirildi.

İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyesi kuyumcu Gökhan Özer, altının bu şekilde kullanılmasının doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

?Kuyumculardan yapılan bu tür alışverişler hareket yaratıyor. Fakat takı ve yatırım amaçlı altının uzun vadeli borçlanarak, kredi kartı borcu ödemek için kredi kartıyla satın alınması, insanların geleceğini ipotek altına alıyor. İnsanlar bugünlerini kurtarıyor, ama borcu geleceğe yayıyor. Ayrıca yüzde 30 fazlasıyla ödüyor.''

İZMİR'DE O BAŞLATTI
İzmir'de 24 ay taksitle altın ve pırlanta şatışını Kemeraltı Çarsısı'nda başlatan Kuyumcu Levent Baysal ise önceleri meslektaşlarından tepki aldığını, ancak Türkiye'nin dört yanından talep geldiğini görünce taksitle satışa başladıklarını söyledi.

Taksitle altın satışının bazı televizyon programlarında ekonomistler tarafından tartışıldığını belirten Levent Baysal, ?İşin bu boyuta geleceğini tahmin etmemiştim. Bankaların teferruatıyla uğraşmak istemeyenler, yüzde 24 faiz uygulanan 18 ay ve yüzde 30 faiz uygulanan 24 ay vadelerle altın almaya başladı. İzmir'de, altın alıp satarak kredi kartı borcu ödeyenlerin sayısında önemli artış var'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber