Erdoğan: Terör belasına inşallah son vermek üzereyiz

Başbakan Erdoğan,Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili ''Uygulama gerçekleştiğinde normalleşme olur, yoksa kusura bakmasınlar'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde halka hitap eden, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şimdi bu çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Terörle ilgili olarak başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Anamuhalefet de yavru muhalefet de kuduruyorlar. Niye, bu iş bitecek diye. Bu ülkede huzur olacak diye, bu ülkede istikrar olacak diye, refah olacak diye çılgına dönüyorlar. Onlara rağmen huzur istikrar, onlara rağmen güven, onlara huzur, onlara rağmen mutluluk bu ülke var daha da artacak''dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasnı şöyle sürdürdü:

''Bu ülkenin muhalefeti gece başka konuşuyor, gündüz başka konuşuyor. Şimdi diyorlar ki 'Siz terörist başına ne söz verdiniz?' Benim söylediğime inanacak mısın? Sen iddia sahibisin, ben şimdi bu iddia sahiplerine diyorum ki siz bu iddialarınızı ispat edemediğiniz sürece namertsiniz.''

Başbakan Erdoğan, ''İnşallah barışı egemen kılacağız ülkemizde. Terör belasına inşallah son vermek üzereyiz'' dedi.

''Açıklayamazsan namertsin''

Erdoğan, ''Bir tanesi dün Bursa'da 'Teröristbaşına ne vadettin' diyor. Ben de Sarıcakaya'dan diyorum ki beyefendi böyle bir iddianın içinde olduğuna göre, bu iddiayı açıklamak durumundasın. Açıklayamazsan namertsin. Çünkü müfteri olarak bir yere varılmaz. İftiralarla bir yere varılmaz. Siyasetçiye yalan yakışmaz, iftira yakışmaz. Bir şey biliyorsan belgele ortaya koy ama biz seninle ilgili geçmişten bugüne hep bunları belgeledik'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkileri ile ilgili olarak, ''Şimdi telefon görüşmesiyle adım atıldı. Uygulama gerçekleştiği anda normalleşme olur. Ama uygulama gerçekleşmezse kusura bakmasınlar. Çok açık, net konuşuyoruz'' şeklinde konuştu.

''Biz, milletimizin bize vermediği bir yetkiyi hiçbir yerde kullanmadık, kullanmayız'' diyen Erdoğan, ''Bugüne kadar eğer bir şanlı duruşumuz varsa, eğer bir dik duruşumuz, eğer bir omurgalı duruşumuz varsa bunun sebebi milletimiz bize ne dediyse onu yaptık. Çünkü biz halka güvendik, Hakk'a güvendik. Bizim kimseye borcumuz yok'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber