Koçak ailesi uzanacak yardım elini bekliyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan zihinsel engelli 7 yaşındaki Dilara Koçak, nefes alma, yutma problemi nedeniyle oksijen tüpüne bağlı, burnundaki borudan özel mamayla beslenerek yaşamını sürdürürken, Koçak ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2013 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koçak ailesi uzanacak yardım elini bekliyor

Koçak ailesinin üç çocuğundan ortancası olan Dilara, 1,5 yıl önce geçirdiği ateşli hastalık sonucunda kalbi durdu ve Seydişehir Devlet Hastanesi'nde yoğun çabalar sarf edilerek kalbi çalıştırıldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek burada 25 gün tedavi gören Dilara'nın beynine uzun süre oksijen gitmediği için beynindeki nefes alma, yutma fonksiyonunda kalıcı problemler oluştuğu öğrenildi. Oksijen tüpüne bağlı, burnundaki borudan özel mamayla beslenen ve yüzde 98 ağır özürlü raporu bulunan Dilara, ailesinin yaşadığı babaannesinin ve amcasının çocuklarının diğer odalarında kaldığı evin 10

metrekareden oluşan tek odasında hayatın zorluklarına göğüs germeye çalışıyor.

Baba Ali Koçak (34), kızının rahatsızlığından dolayı çalışmadığını belirterek, "Ayın 10 gününde ilçede isek, 15 gününde hastanelerdeyiz. Çocuğumuzun durumuna çok üzülüyoruz. Herkesten yardım bekliyoruz. Dilara ateşli hastalık sonucu iki yıldır yatağa bağımlı hale geldi. Kızıma adeta bir bebek gibi bakıyoruz" dedi.

Anne Güldane Koçak da (28), 14 yıllık evli olduklarını ifade ederek, "Kayınvalidem Fatma Koçak'ın evinde oturuyoruz. Onun 3 aydan aya aldığı bir yaşlılık aylığı var. Kayınbiraderim 2 yıl önce kaza geçirdi ve hayatını kaybetti. Kayınvalidem onun 2 çocuğuna bakıyor. İki yaşındaki oğlum Eren'in de kalbi delik. Bu yüzden gelişme problemi yaşıyor. Yürüyemeyen, konuşamayan, hareket edemeyen kızımı gördükçe dünyamız kararıyor. Devletin desteği olmasa yaşamımızı bile sürdüremeyeceğiz. Mamayı devlet alıyor. Banyosu bile olmayan tek odalı bir evdeyiz, devletin ve vatandaşların sayesine bir kap yemek yiyebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Değirmenci Mahallesi Muhtarı Mustafa Yiğit de, "Mahallemiz gariban bir mahalle ama Koçak ailesinin durumu içler acısı. Biz de yetkililerle görüşerek elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber