14 Aralık 2005'in önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Gündemi
- Genel Kurul saat 11.00'de toplanacak.
- TBMM İçişleri Komisyonu ve 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de TBMM'de bütçenin tümü üzerindeki ilk görüşmelere katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Avusturya Sanayicileri Federasyonu heyetini kabul edecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscartales ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı, saat 15.30'da da TÜSİAD ve Avusturya Sanayicileri Federasyonu (IV) heyetini kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 09.30'da 2005 yılı geleneksel sohbet toplantısını düzenleyecek.
- SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Akalın, basın toplantısı düzenleyecek.

Rektör Aşkın'ın yargılanması başlıyor
- "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla haklarında dava açılan ve aralarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın da bulunduğu 10 sanık, ilk duruşmalarında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, saat 10.30'da 2006 yılında hac organizasyonu hakkında basın toplantısı düzenleyecek.
- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, saat 13.30'da "70 Yaşında Korkut Boratav'a Saygı" toplantısı düzenleyecek.
- Mamak Belediyesi, saat 19.00'da Mevlana Celaleddin-i Rumi Hz'ni anmak için Şeb-i Arus etkinlikleri düzenleyecek.
- TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, saat 12.30'da TBMM önünde basın açıklaması yapacak.
- Türkiye Yazarlar Birliği, saat 13.30'da büyük düşünür Nurettin Topçu'nun vefatının 30. yılı dolayısıyla anma toplantısı düzenleyecek.
- Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, saat 12.30'da Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayacak.
- Kazan Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından saat 14.00'te "Kaynakçılık Eğitimi Sertifika" töreni düzenlenecek.
- Kültürler Arası Araştırma ve Dostluk Vakfı tarafından saat 19.30'da Türk ve Tasavvuf Musikisi konseri düzenlenecek.
- Çikolata Festivali kapsamında ünlü şef Phillipe Depape, saat 12:00'de Çırağan Palace Gazebo Lobi Restaurant'ta basın için bir şov düzenleyecek.
- Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından saat 14.00'te Silivri Düğün Salonu'nda "Huzur Toplantısı" yapılacak.
- Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Irak'ta yapılacak seçimlerle ilgili saat 12:00'de Taksim Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapacak.
- Tuzla Belediyesi'nin hazırladığı "Performans Değerlendirme ve Yönetim" adlı projenin sonuçları belli oldu. Proje kapsamında saat 14:00'te CRR'de düzenlenecek ödül töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da Performans Ödülü verilecek.
- Büyükelçi Ahmet Zeki Bulunç, saat 14:20'de Beykent Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde düzenlenecek "AB Müzakere Süreci ve Kıbrıs" konulu panelde önemli açıklamalarda bulunacak.
- İHD'liler, ortaya çıkarılan toplu mezarlarla ilgili saat 13:00'te İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak.
- Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi'nde bir grup öğrenci İstanbul'da Sabancı ailesinin açmış olduğu Picasso İstanbul'da Sergisi'ne gidecek.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Malezya Büyükelçisi Ahmad Makthar Selat ve Malezya Başkonsolosu Hüsamettin Şınlak'ı kabul edecek.
- Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, 20-22 Nisan 2006 tarihleri arasında ve "Türk-Ermeni İlişkileri" konulu konferansın da yapılacağı 1. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Sempozyumu ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik'te gerçekleştirdiği Nacaklı içme suyu kaynaklarının rehabilitasyonu ve mevcut ishale hattının yenilenmesi çalışmaları Başkan Hikmet Şahin'in de katılacağı törenle başlatılacak.
- Sakarya Valiliği'nde Vali Nuri Okutan başkanlığında "Turizm" konulu toplantı düzenlenecek.
- Garanti Bankası tarafından KOBİ'leri bilgilendirmek için düzenlenen toplantı dizilerinin 3.'sü olan "Basel II Kriterleri ve Yaratacağı Fırsatlar" toplantısı ve kredi antlaşma töreni Gebze Ticaret Odası'nda yapılacak.
- Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin Toros, basın toplantısı düzenleyecek.
- Kargo grubu, saat 20.00'de SAÜ'de konser verecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

O'Rourk'ın basın toplantısı
- Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Masası'ndan John O'Rourk, saat 13:30'da Princess Otel'de bir toplantı düzenleyecek.

Bankaların performansı
- Türk bankalarının performansının Avrupa bankalarıyla karşılaştırılacağı toplantı, saat 09:00'da Swissotel'de yapılacak.

"Picasso ecek.
- TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, saat 12.30'da TBMM İstanbul'da" Sergisi
- Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) devam eden Picasso İstanbul'da Sergisi kapsamında düzenlenecek "2 Üstat, Bir Sohbet" başlıklı söyleşiye Doğan Hızlan ve Ara Güler katılıyor. Söyleşi, saat 19:00'da Sabancı Müzesi'nde yapılacak.

Microsoft Türkiye'den tanıtım
- Microsoft Türkiye, yeni veritabanı çözümleri olan SQL Server 2005, Visual Studio 2005 ve BizTalk Server 2006'nın Türkiye lansmanlarını, saat 09:30'dan itibaren Swissotel'deki dev bir etkinlikle gerçekleştiriyor.

Mağaza açılışı
- Faik Sönmez'in yeni mağazasının açılışı, 18.00-21.00 saatleri arasında Nispetiye Cad. No: 2 Akmerkez Yanı-Etiler'de gerçekleşecek.

"Mortgage-Konut Finansmanı ve Türkiye" Konferansı
- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Doğan Cansızlar'ın konuşmacı olarak katılacağı "Mortgage-Konut Finansmanı ve Türkiye" konulu konferans, saat 15.00'te Okan Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapılacak.

COMPEX 2005 30. Uluslararası Bilgisayar Fuarı
- COMPEX 2005 30. Uluslararası Bilgisayar Fuarı'nın sponsorlarına, saat 19:00'da Lütfi Kırdar Sergi Sarayı Marmara Salonu'nda düzenlenecek törenle şiltleri verilecek.

İmza töreni
- Swissotel Hotels&Resorts'un yeni yatırımlarından olan Swissotel Ankara ile Ankara'nın en köklü inşaat şirketlerinden Gülsan İnşaat Sanayi Turizm Nakliyat ve Tic. A.Ş'nin işbirliğinin imza töreni saat 10:00'da Swissotel The Bosphorus İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla gerçekleşecek.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta seçime saatler kaldı
- Irak halkı yarın tarihi bir günde hem kendisinin hem de ülkesinin kaderini belirleyecek.

Yurt dışındaki Iraklılar oy kullanmaya devam ediyor
- Yaklaşık 20 ülkede bulunan 1.5 milyon kadar Iraklı bulundukları ülkelerde oy kullanmaya devam ediyor.

Pakistanlı depremzedeler zor durumda
- Pakistan ve Afganistan'ı sallayan Rihter ölçeğine göre 6.7 büyüklüğündeki deprem, paniğe neden oldu. Yüz binlerce depremzede şiddetli kışı depremin yıkıntıları arasında ve çadırlarda geçirmeye çalışıyor.

Steinmeier, CIA konusundaki soruları cevaplıyor
- Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, CIA uçaklarının Almanya'daki uçuşlarıyla ilgili sorulara cevap verecek.

Blair, parlamentoda soruları cevaplayacak
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, parlamentoda haftalık olağan toplantıda gündeme ilişkin soruları cevaplayacak.

Dyton Barış Antlaşması'nın 10. yıldönümü
- Bosna Savaşı'nı bitiren Dyton Barış Antlaşması'nın 10. yıldönümü. Avrupa tarihinin şahit olduğu en son soykırımda 250 bin Müslüman Boşnak, Sırp ve Hırvatlar tarafından katledildi. 2.5 milyon kişi yerlerinden edildi.

ASEAN Zirvesi
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ASEAN Zirvesi'ne katılmak için gittiği Kuala Lumpur'daki temaslarına devam ediyor.

Papa ayin yönetiyor
- Papa 16. Benedict, haftalık ayin törenlerini yönetiyor.

Plassnik'in basın açıklaması
- Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, ülkesinin 1 Ocak 2006 tarihinde İngiltere'den devralacağı AB Başkanlığı ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

Solana'nın Avusturya ziyareti
- Avrupa Birliği (AB) Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Şefi Javier Solana, Viyana'daki temaslarını tamamlıyor.

Yunanistan'da grev
- Yunanistan'da tüm kamu kesimi çalışanları bugün grev yapıyor.


SPOR GÜNDEMİ

- Galatasaraylı Futbolcu Sasa Iliç, saat 13.00'te Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.
- Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nin son haftasında kendi sahasında oynayacağı Denizlispor maçının hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.
- Beşiktaş, UEFA Kupası H Grubu'ndaki son maçında saat 21.45'te deplasmanda Portekiz temsilcisi Vitoria de Guimaraes ile karşılaşacak.
- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, Zürih'te FIFA'nın Türkiye-İsviçre maçıyla ilgili duruşmasına katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber