TBMM Genel Kurulu'nda, kamu vakıfları ile ilgili meclis araştırması açılması kabul edildi.

Haber Giriş : 02 Aralık 2003 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Genel Kurulu'nda, kamu vakıfları ile ilgili meclis araştırması açılması kabul edildi.

AKP ve CHP Milletvekillerinin birleştirilerek görüşülen önergeleri üzerinde önerge sahipleri adına söz alan AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, kamu vakıflarının aldıkları zorunlu bağışlarla vatandaşları canından bezdirdiğini, buralarda yaşanan dejenerasyonun vakıf kurumuna duyulan güveni zedelediğini söyledi.

Vakıfların 2001 yılında 1.5 milyar dolar bağış topladığını bildiren Bayraktar, "Bağış toplanması yanlış olduğu gibi harcama yöntemi de yanlış. Bu bağışlar, genel müdür otoları, makam odaları teşrifi, ek emekli ikramiye ve maaşları için kullanılıyor" dedi. Bayraktar, vakıfların "Devlet içinde devletçikler haline geldiğini, bürokrasi imparatorluğunun bütçesini oluşturduklarını, yolsuzluk, usulsüzlük ve şaibelerin alıp başını gittiğini" söyledi.

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da önerge sahipleri adına yaptığı konuşmada, vakıfların devletin yasal ve siyasal sorumluluklarına gölge düşürdüğünü kaydetti. Vakıfların eğitimde birlik ilkesini bozduğunu da ifade eden Seyhan, yönetmeliklere uygun olmayan yerlerde eğitim verildiğini bildirdi. Seyhan, vakıfların mali açıdan denetlenemediğini de sözlerine ekledi.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber