Bakan Eker'e 'makam tadilatı' sorusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in, daha önce eski Bakan Sami Güçlü döneminde tadilatı yapılan makam katını 1.4 trilyon lira harcamayla tekrar tadilattan geçirttiği ve bunun ücretini at yarışı gelirlerinden karşıladığı iddia edildi.

CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, Tarım Bakanı Eker'in makam tadilatıyla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Eker'in, Köy Hizmetleri kampüsü içerisinde yer alan makam tadilatını Meclis gündemine getiren CHP'li vekil Bakan Eker'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, daha önce Sami Güçlü döneminde tadilatı yapılan makamda yeniden tadilat yapılıp yapılmadığını sordu. 1.4 trilyon lira olacağı öne sürülen yeni tadilat bedelini Türkiye Jokey Kulübü'nün karşılaması için Bakan imzalı resmi yazı gönderildiğini savunan CHP'li vekil, bu durumun Türkiye Jokey Kulübü'nün uzun bir süredir çıkmasını beklediği at yarışları gelirlerinden kesintiyi azaltan yasayla ilişkisini sordu.

Çetin, önergesinde daha sonra şöyle dedi:

"Anılan makam binası için yeniden tadilat yapılıyor ise tadilata ne zaman başlanmıştır? 1.4 trilyon liraya malolacağı öne sürülen tadilat için ne zaman ihale açıldı. İhaleye hangi firmalar katıldı ve kim kazandı?" Bakan Eker'in, CHP Milletvekili Çetin'in yazılı soru önergesine henüz cevap vermediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber