İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KESK üyesi memurlar, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi istemiyle "işyerini terk etmeme" eylemi yaptı.

Haber Giriş : 02 Aralık 2003 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK üyesi memurlar, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi istemiyle "işyerini terk etmeme" eylemi yaptı.

Ankara'da Eğitim-Sen üyesi bir grup, akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanarak, "kölelik yasasına hayır", "insanca yaşamak istiyoruz", "söz bitti sıra grevde", "sefalete teslim olmayacağız" şeklinde sloganlar attılar ve yaktıkları mumları Bakanlık binası önüne bıraktılar.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, burada yaptığı açıklamada, Kamu Reformu Yasa Tasarısı'na tepki göstermek amacıyla "işimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" sloganıyla bugün binin üstünde işyerinde eylem başlattıklarını belirtti.

Tasarıya eleştirilerde bulunan Evren, kamusal hizmetlerin paralı hale geleceğini, "halkın müşteri, çalışanların tüccar haline dönüştürüleceğini" ileri sürdü. "Tasarının reform niteliği taşımadığını, kamuoyunun yanıltıldığını" savunan Evren, hükümetten tasarıyı geri çekmesini istediklerini ifade etti.

Evren, tasarının geri çekilmesi için Emek Platformu, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve tasarıdan rahatsızlık duyan tüm toplum kesimleriyle eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. Evren, 10 Aralık 2003 tarihinde vizite, 11 Aralık 2003 tarihinde de iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Grup, Evren'in açıklamasından sonra dağıldı.

Ankara'da KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi üyeleri ise Numune Hastanesi'nde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Memurlar, daha sonra Hastane bahçesinde ve poliklinik servislerinde "Ücretsiz sağlık için nüfus cüzdanı yeterli olmalı" başlıklı bildiriler dağıttılar.

İstanbul'da KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 2 No'lu Şube üyesi bir grup, İstanbul Defterdarlığı önünde "Nitelikli kamu hizmeti, insanca yaşama hakkı herkese" yazılı pankart açtı.

İstanbul'da SSK Okmeydanı Hastanesi, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadıköy Vergi Dairesi başta olmak üzere KESK üyesi memurlar da iki saatlik işyerini terk etmeme eylemi yaptılar.

SSK Kayseri Bölge Hastanesi önünde toplanan KESK üyesi memurlar adına basın açıklaması yaptı.

KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Güner Kizir, Kocaeli Devlet Hastanesi'ndeki eylem sırasında yaptığı konuşmada, tasarı karşıtı eylemlerini, pilot bölge olarak seçtikleri hastanenin yanı sıra Endüstri Meslek Lisesi ve Kocaeli Defterdarlığı'nda da saat 18.00'e kadar sürdüreceklerini söyledi.

Adana İnönü Parkı'nda düzenlenen eylemde, KESK Platform Dönem Sözcüsü Ali Dinigüzel, Kamu Reformu Yasa taslağı hazırlanırken sendikaların görüşünün alınmadığını öne sürerek, durumu protesto için eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Eğitim-Sen Şube yöneticileri, Seyhan İlçesi Toros İlköğretim Okulu ile Şehit İlbey Gülbey İlköğretim Okulu ile Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi'nde sendika üyeleriyle birlikte "işyerlerini 2 saat terk etmeme" eylemine başladı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri de Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaparak, Kamu Reformu Yasa Taslağı'nı protesto ettiler.

Antalya'da da KESK üyesi memurlar, mesai bitiminde işyerleri önünde yarım saat süreyle oturma eylemi yaptılar.

Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, mesai bitiminde Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandılar.

Antalya Defterdarlığı'nda çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi memurlar da iş çıkışında işyeri önünde toplanarak, mum yaktılar.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber