Kaçak cebe geçit yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıtdışı GSM cihazlarının kayıt altına alma işlemleri tamamlandı. Telekomünikasyon Kurumu, kara listede yer alan telefonların yarından itibaren şebeke kullanımına kapatılmaya başlanacağını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, 5392 sayılı kanun gereğince, yasal yollarla ithal edilmediği ya da elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış olduğu tespit edilen yaklaşık 20 milyon GSM telefon cihazının kayıt altına alınmasıyla ilgili mesaj gönderme ve sorgulama süreci dün itibariyle tamamlandı.

Bu sürecin tamamlanmasına mütakiben Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfur Acarer, Kurul 2. Başkanı Galip Zerey ve diğer yetkililerle GSM İşletmecilerinin Genel Müdürleri ve diğer yetkililer biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

GSM işletmelerinden alınan ilk bilgiye göre, söz konunu kanun kapsamına giren cihazların çok büyük kısmı kayıt altına alınmış olup, gerek SMS yoluyla gerekse işletmecilerin aktivasyon merkezlerine doğrudan yapılan müracaatlarının değerlendirilmesine devam ediliyor. Kullanıcılar tarafından kayıt edilmeyen ve toplam içindeki oranı oldukça düşük olan cihazların ise büyük kısmını eski ve kullanılmayan telefonların oluşturduğu belirlendi.

Savcılıkları ve kuruma yapılan kayıp ya da çalıntı ihbarları çerçevesinde oluşturulan kara listede yer alan GSM telefon cihazlarının GSM şebekelerinde kullanıma kapatılmasına ise yarından itibaren başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber