Başbakan:İnternet girmeyen okul bırakmayacağız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, bu yılın sonuna kadar internet ağına girmeyen okul bırakmayacaklarını ifade ederek, muhalefete, ''Sizin mensubu olduğunuz zihniyet, acaba bugüne kadar Anadolu'nun Yüksekova'sına, Şemdinli'sine internet ağını getirebildi mi?'' diye seslendi.

2006 bütçesinin tümü üzerinde yapılan eleştirileri Hükümet adına yanıtlayan Başbakan Erdoğan, hükümetin, önceki hükümetin programını uyguladığı iddiaları ile ilgili olarak, ''Bu program eğer başarılı ise biz bu programın başarılı olan yanlarını alırız, bundan gocunmayız. Ama yanlışları varsa onları bir kenara koyarız, doğru olanını uygulamaya sunarız'' dedi.

Türkiye'yi dört ayak üzerinde inşa ettiklerini vurgulayan Erdoğan, bu dört temel ayağın; eğitim, sağlık, adalet ve emniyetten oluştuğunu, bunun dışında ulaşım, tarım, hayvancılık ve toplu konutta bir değişim ve gelişim yaşadıklarına dikkati çekti.

3 yıllık iktidarları döneminde 70 bin dersliği, hükümet, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerce birlikte yaptıklarını belirten Erdoğan, ''Cumhuriyet tarihinde bu rakam yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Haydi Kızlar Okula Kampanyası'' çerçevesinde ilköğretimde okuyan erkek öğrencilere 18 milyon, kız öğrencilere 22 milyon, ortaöğretimde okuyan erkek öğrencilere 28 milyon, kız öğrencilere ise 37 milyon lira ödeme yaptıklarını, bu parayı annelerine ödediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber