Bozuk yollar yüzünden ambulans ulaşamayınca felç oldu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı olan Adatepe köyünde yollardaki bakımsızlık vatandaşları mağdur ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozuk yollar yüzünden ambulans ulaşamayınca felç oldu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı olan Adatepe köyünde yollardaki bakımsızlık vatandaşları mağdur ediyor. Köyde kendisine ait hayvan damında çalışırken fenalaşan bir vatandaşın hastaneye zamanında yetiştirilemeyince felç olduğu iddia edildi. Hasta yakınları, ambulansın bozuk yollar yüzünden köye ulaşamadığını öne sürdü.

Felç olan Hasan Yeşilyurt'un eşi Mehriban Yeşilyurt, "Eşim damda bayıldı. Ambulansla yollar bozuk olduğu için gidemedik. Şimdi evde felçli olarak yatıyor. Biraz daha erken müdahale edilebilseydi kurtarılabilirdi" dedi.

1600'e yakın nüfusuyla Lapseki'nin en büyük köyü olan Adatepe sakinleri, hayvan ağıllarına ve tarlalarına gidememekten şikayetçi. Köylüler, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in ve İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Arslan'ın kendi köylüleri olduğunu hatırlatarak, devletten yardım istedi. Köy içinden geçen Kocaçınarlı yolunun ulaşımda kullanılan tek yol olduğunun altını çizen vatandaşlar, yolun yarısında araçlarını bırakarak ulaşımı hayvanlarıyla sağladıklarını anlattı.

Adatepe sakinleri, "Lapseki'nin en büyük köyü Adatepe köyü. Bin altı yüze yakın nüfusu var. Fakat yollarımız çok bozuk. Vasıtalarımız yollarda kalıyor. Devletimizden yardım bekliyoruz. Devleti yetkilileri gelsinler bu yollarımızı görsünler" diye konuştu.

İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Aslan, bölgedeki yolun kontrolünün su kanalını yapan firmaya ait olduğunu söyledi. Aslan, "Biz buraya müdahalede bulunamıyoruz. Çünkü burasının bakımı kanalı yapan firmaya ait. Onların bakım yapması gerekiyor" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber