Yolda bulduğu 17 bin lirayı polise teslim etti

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde ekmek fırını işleten 42 yaşındaki İsa Geredeli, yolda yürürken çiftçi 34 yaşındaki Halil Demir'in düşürdüğü 17 bin lirayı bulunca polise teslim etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mart 2013 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolda bulduğu 17 bin lirayı polise teslim etti

Cihanbeyli İlçesi'nde ekmek fırını işleten İsa Geredeli, İnönü Bulvarı üzerinde yürürken, aile çay bahçesi yanında para buldu. Saydığı paranın 17 bin lira olduğunu gören Geredeli, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek parayı teslim etti. Polis tarafından yapılan araştırma sonucu paranın, kaybettikten sonra başvuruda bulunan çiftçi Halil Demir'e ait olduğu belirlendi. Bulunan para sahibine teslim edildi. Geredeli, parayı bulup polise teslim ettiği için Demir tarafından verilen 600 liralık ödülü de kabul etmeyerek hayır kurumuna bağışlanmasını istedi. Parayı bulduktan sonra hiç tereddüt etmeden polise teslim ettiğini ifade eden Geredeli, "Aile çay bahçesi etrafında gezerken yerde parayı gördüm. Daha sonra insanlık görevimi yerine getirmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne giderek parayı polise teslim ettim." dedi. Parayı kaybettiğini anlayınca çok üzüldüğünü dile getiren Halil Demir de şöyle konuştu:

"Bankadan çektikten sonra düşürdüğüm paranın bulunmasına çok sevindim. İsa Bey'in duyarlılığı beni ziyadesiyle mutlu etti. Büyük bir insanlık görevini yerine getirdi. Herkesin böyle olmasını isterim. Kaybettiğim para için çok üzüldüm, ama şu anda çok mutluyum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber