Rektör Aşkın'ın evindeki tarihi eserlerle ilgili davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.
2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00 başlayan duruşmada, Müze Müdürü Mete Tozkoparan ve müze uzmanı Umut Emre Köse'nin "bilirkişi" olarak görev alacağı bildirildi.

Rektör Aşkın hakkında evinde yapılan aramada tarihi eser ele geçirildiği gerekçesiyle, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Rektör Aşkın, ikinci kez Van Adliyesi'nde

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçlamasıyla yargılanmak üzere Van Adliyesi'ne getirildi.

Aşkın, saat 09.30'da Van Adliyesi'ne getirilmek üzere, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne ait ambulansla, doktorları gözetiminde ve yoğun güvenlik önlemleri altında yola çıkarıldı.

Jandarma ve polislerin güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Aşkın'ın tekerlekli sandalyeyle geniş güvenlik kordonu altında binaya girdiği sırada, düne göre bitkin olduğu gözlendi.

Adliyeye girerken, kendisini desteklemek amacıyla diğer illerden gelenler ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, alkışlayarak Aşkın'a destek verdi. Bazı vatandaşlar da ellerindeki karanfilleri adliyeye girerken Aşkın'ın üzerine attı.

Bu arada, Rektör'e destek vermek için gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi Kamile Kazman fenalık geçirdi. Kazman, Aşkın'ı getiren ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Rektör Aşkın hakkında evinde yapılan aramada tarihi eser ele geçirildiği gerekçesiyle "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçlamasıyla 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber