Telekom'da 23 bin personele 4 yıl daha çalışma hakkı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TELEKOM'DA YENİ BİR DÖNEM

23 BİN PERSONELE 4 YIL DAHA ÇALIŞMA İMKANI


Türk Haber Sen, Türk Telekom'un özelleşmesinin ardından Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek olan 23 bin personelin dört yıl daha Türk Telekom'da kalmasını sağladı.

Türk Telekom'un yeni yönetim kurulu üyeleri, Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ile yapılan görüşmelerde, havuza gidecek personelin büyük bir istihdam sorunu yaratacağını ve devlete maliyetinin büyük olacağını, ayrıca çalışanların gideceği kurumu iyi seçmesi, aceleye getirmemesi, emekliliğine az bir süre kalmış olanların bu kurumdan emekli olmalarını sağlamak için Türk Telekom'da en az 3 yıl kalmalarını talep eden Türk Haber Sen yetkilileri, tekliflerinin olumlu karşılandığını bildirdiler.
Tekliflerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte olan, Elektronik Haberleşme Kanun Tasarısı'na bir madde ilave edilmek suretiyle karşılanacak olduğunu ve geçtiğimiz hafta Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı'nda görüşmelerine başlanılan tasarıya konulmak üzere, tekliflerinin, komisyona yazılı ve sözlü olarak sunulduğunu ileten İsmail Karadavut, 14.12.2005 Çarşamba günü komisyon tekrar toplandığında, komisyonda sözlü olarak, 3 yılın 5 yıla çıkartılmasını teklif ettiğini dile getirdi. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'de 4 yıl olmasının uygun olacağını söyleyerek bir uzlaşma sağlandı.

Tasarı, direk Meclis Gündemine gönderildi. Meclis Genel Kurulunda görüşüldükten sonra kanunlaşacak ve yürürlüğe girecek.

TÜRKİYE'DE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR

Türk Haber Sen'in teklifinin içeriği şu; Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilmesi gereken personel, yetkili sendika olarak Türk Haber Sen'le Türk Telekom yönetiminin ortaklaşa hazırlayacağı Telekom Mevzuatı Sözleşme'sini, kendisine uygunsa imzalayacak. Eğer kabul etmezse havuza gönderilecek. Her iki tarafta hazırlanan sözleşme şartlarına uyacak. Aksi taktirde tazminat gerektirecek. Yani ülkemizde ilk defa bir memur sendikası Türk Haber Sen üyeleri adına Toplu Sözleşme imzalamış olacak.

Sözleşmeli personelin bütün özlük hakları dört yıl saklı kalacak. Ayrılmak istediğinde, hisse devir tarihindeki kadro, pozisyon, unvan ve mali hakları ile havuza gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber