Telefon kayıtları 'dolaylı soygun'dur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, kayıtdışı cep telefonları kayıt altına alınırken, kullanıcılardan kayıt ücreti adı altında para talep edilmesinin "dolaylı soygun" olduğunu savundu.

Kılıç, kaçak cep telefonlarının, Türkiye'de, gümrüklerden ne kadar kolay mal sokulduğunun göstergesi olduğunu öne sürdü.

Resmi kayıtlara göre, Türkiye'ye 41 milyon cep telefonu girişi olduğunu ve bunların yaklaşık 28 milyonunun kaçak girdiğini ya da satıldığını söyleyen Kılıç, kaçak cep telefonları nedeniyle ortaya çıkan sorunun, kullanıcılardan kaynaklanmadığını belirtti.

Kılıç, kayıtdışı telefonların kayıt altına alınmasında kullanıcılardan 5 YTL talep edilmesini "dolaylı soygun" olarak nitelendirerek, "Bu, 5'te olsa 10'da olsa faturayı insanların sırtına yüklemek demektir. Vatandaş fatura karşılığı aldığı telefonun kaçak olduğunu sonradan öğreniyor. Bu nedenle insanlardan para talep edilmesi Anayasa'nın 'topluma angarya yüklenemez' ilkesinin de ihlalidir. Bu kadar kaçak cep telefonun girdiği bir ülkede zaaf ya gümrüklerin ya da bu alandaki firmaların uygulamalarındadır. Vatandaşların soyulmasını, bu şekilde dolandırılmasını görmezlikten gelmemiz mümkün değildir"dedi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber