İzmir Özel İdaresi'nde usulsüzlük iddiası

İZMİR İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu tarafından, İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı harcamalarının incelerken hazırlanan raporda İzmir Özel İdaresi'nde yapılan bazı ihalelerde usulsüzlük olduğu iddia edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mart 2013 15:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İzmir Özel İdaresi'nde usulsüzlük iddiası

İzmir İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı harcamalarını inceleyen İzmir İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu'nun raporunu tamamladı. İzmir İl Genel Meclisi üyeleri; CHP'li Mehmet Şenel, İlhan Bora, Vedat Aksoy, Emre Özer ve AK Partili Mehmet'den oluşan denetim komisyonunun raporu basına sızdı. Raporda Özel İdare'de yapılan bazı ihalelerde usulsüzlük olduğu iddia edildi.

İzmir İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu Başkanı Mehmet Şenel, İzmir Özel İdaresi tarafından 2012 yılında yapılan harcamaların kalem kalem incelendiğini söyledi. 2012 yılı harcamaları bazılarında usulsüzlük olduğunu tespit ettiklerini iddia eden Şenel, şöyle dedi:

"Raporumuzu İzmir İl Genel Meclisi Başkanlığı'mıza daha sunmadık. Çok sayıda usulsüzlük olduğunu tespit ettik. Yolsuzluk belki yok; ama usulsüzlük çok sayıda var. Birçok sözleşmede ihale süreci ardından 10 gün beklenilmeden sözleşme yapılmış. Doğrudan temin ihalelerinde yasa gereği en az 3 teklif alınması gerekirken 1 teklifle firmalara ihalelerin verildiğini belirledik. Yasada kırtasiye gibi küçük bakım ve onarım işlerinin 'parçalara bölünmeden doğrudan temin' yoluyla ihale edileceği yazmasına karşın, birçok alım parçalara ayırarak ihalesiz olarak verilmiş. Yüzlerce dosyada ihale teklifleri bile yer almıyor. Makine yedek parça ihalesi parçalara bölünmüş. Fiyatı 20 bin lira eden bir otomobil, Milli Eğitim hizmetlerinde kullanılması için 18 bin 855 liraya 1 yıllığına kiralanmış. Bunun içinde şoför ve yakıt masrafı yok. Bakıma muhtaç çocukların yararlandığı sevgi evleri için yapılan kiralamalarda, hiçbir kriter aranmadığını belirledik. Bu nedenle bazı eski AKP'li meclis üyelerinin ve akrabalarının evlerine, normal değerinin üzerinde kiralama yapıldığını tespit ettik. Kemalpaşa'da en yüksek kira bedeli 400 lira iken 800 liraya sevgi evi kiralaması yapıldığına raporumuzda yer verdik."

Komisyon raporunun İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'ye bugün sunulması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber