Mardin'de genç girişimciler, törenle belgelerini aldı

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de genç girişimciler, törenle belgelerini aldı

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni yapıldı.

Törende konuşma yapan Mardin ESOB Başkanı Doğan Gazan, 4 Ocak-22 Şubat tarihleri arasında Mardin ESOB bünyesinde 82 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasına almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vermek üzere bir araya geldiklerini kaydeden Gazan, "Girişimcilik eğitimi programı ile kendi işini kurmak isteyen 50 girişimciye girişimcilik, iş fikri geliştirme ve iş planı hazırlama konularında eğitim verdik. Eğitimi tamamlayan katılımcılarımız aldıkları sertifikayla birlikte hazırladıkları projelerini KOSGEB'e sunup hibeden yararlanabilecek. Girişimcilik proje destek programından yararlanmaya hak kazanacak girişimciler 30 bin lira hibe alabilecek ve ayrıca işlerini kurduktan sonra 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin lira kredi alabileceklerdir. Mardin ESOB olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Bu vesile ile Mardin de iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yardımcı olarak KOSGEB destekleri faydalanmaları konusunda katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Bölgemiz ekonomisinin canlanması ve kurulacak yeni işletmelerin istihdam yaratması ise siz değerli girişimcilerimizden en büyük beklentimizdir. Girişimcilerimizin ilimize katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber