Unakıtan: Vergi affına kapılarımız kapalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
VERGİLERİNİ ÖDEMEMEKTE ISRAR EDENLERİN CEZALARINI DAHA DA ARTTIRACAĞIZ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümetin gündeminde kesinlikle yeni bir vergi affının olmadığını açıkladı. "Aflara bundan sonra tamamen kapalıyız" diyen Bakan Unakıtan, bundan sonra hiçbir affı gündeme getirmeyeceklerini ifade etti. Unakıtan, vergilerini ödememekte ısrar edenlerin cezalarını ise daha da arttıracaklarını vurguladı.

Maliye Bakanı Unakıtan, hükümetin vergi politikasını AK Parti'nin Türkiye Bülteni adlı dergisine değerlendirdi. Unakıtan, hükümetin vergi sistemi konusundaki temel vizyonunun anlaşılabilir ve saydam bir vergi mevzuatı, öngörülebilir bir vergi yükü, güçlü ve etkin bir vergi idaresi ilkelerine dayandığını açıkladı. Unakıtan, vergi indirimlerinin devam edebilmesi için Türkiye'nin ekonomik olarak daha da büyümesi gerektiğini bildirdi. Bunun için Türkiye'de yatırımın artması gerektiğine işaret eden Unakıtan, AK Parti iktidarının yatırım ortamını iyileştirdiğini kaydetti. Vergi indirimleriyle Türkiye'nin kendi bölgesinde cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Unakıtan, "Bundan sonra bu vergilerin indirilmesi demek daha fazla sermayenin Türkiye'ye gelmesi demek. Türkiye'ye iç ve dış yatırımcıların daha fazla yatırım yapması demek. Aynı zamanda Türkiye ekonomisinin büyümesi ve kişi başına düşen milli gelirin artması Türkiye'deki refahın artması demek" dedi. Unakıtan yeni bir affın gündemde olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de, "Hayır, katiyen. Aflara bundan sonra tamamen kapalıyız. Bundan sonra hiçbir affı gündemimize getirmeyeceğiz. Bu böyle bilinsin. Vergilen bu kadar düşürüldükten sonra da vergilerini daha ödemekte ısrar edenlerin cezalarını da daha da arttıracağız. Onu da bilsinler" karşılığını verdi.

Unakıtan, AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'nin kaderini ve çehresini değiştirdiğini belirterek, bunu şimdiye kadar popülizme sapmayan gerçekçi politikalar sayesinde gerçekleştirdiklerinin de altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber