İstanbul Üniversitesi'nde eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edebiyat Fakültesi'nde eylem! Bir grup, okulda açıkça uyuşturucu satılmasını; diğeri, kızların başörtüsü ile içeri alınmamasını protesto etti

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, uyuşturucu kullanımını protesto etti. Bir grup öğrenci ise, başörtüsü yasağına tepki gösterdi.

Yaklaşık 60 kişilik grup, öğle saatlerinde Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. Öğrenciler, çok sayıda başörtüsünü birleştirilerek hazırladıkları bir bezi açarak, yasağa tepki gösterdi. Grup, okudukları açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Beyazıt Merkez Kampüsü'nden çıkan yaklaşık 80 kişilik öğrenci grubu da, okullarında uyuşturucu satıldığını ve polisin buna göz yumduğunu iddia ederek eylem yaptı.

Öğrencilerin açıklamasında, "İstanbul Üniversitesi'nde bu sabah polis uyuşturucuya karşı mücadele eden İlerici Yurtsever öğrencilere okul girişinde ve içinde saldırdı.

Saldırıda birçok öğrenci yaralanmış ve 14 öğrenci gözaltına alındı. İlerici Yurtsever Öğrenciler olarak ülkemizi, üniversitelerimizi uyuşturucu batağına sürükleyen sermaye düzeni ile mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

Basın açıklamasını olaysız sona erdiren öğrenciler, daha sonra okula girmek istedi, ancak polis, aralarında Edebiyat Fakültesi öğrencisi olmayan kişilerin bulunduğunu öne sürerek, gruba izin vermedi. Bunun üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Öğrenciler, Edebiyat Fakültesi önünde kol kola girerek, içeri girene kadar ayrılmayacaklarını söyledi. Bu şekilde bir süre marş okuyup slogan atan öğrenciler, daha sonra İstanbul Üniversitesi'ne girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber