Belediyenin topladığı bayat ekmekler sokak hayvanlarına veriliyor

SAMSUN'da Canik Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen sepetlerde toplanan bayat ekmekler hayvan barınaklarına gönderiliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2013 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyenin topladığı bayat ekmekler sokak hayvanlarına veriliyor

Canik Belediyesi tarafından başlatılan yeni uygulama kapsamında ilçedeki 100 noktaya bayat ekmeklerin toplanması için sepetler yerleştirildi. Bayat ekmekler belediye tarafından toplanıp barınaklarda kalan sokak hayvanlarına verilmeye başlandı. Ekmek israfını önlemek amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkemizde bir yılda 2.1 milyar adet ekmek israf ediliyor. Bunun parasal değeri ise 1.5 milyar lira. Bu çok ciddi bir rakam. Başbakanımızın hayata geçirdiği ekmek israfını önleme kampanyasına tam destek vererek bu kampanyayı ilçemizde uygulamaya devam ediyoruz. Kampanyanın kapsamını genişleterek 'Bayat Ekmek Toplama Sepetleri' ürettik ve bu sepetleri ilçemizin 100 ayrı noktasına yerleştirdik. Topladığımız bayat ekmekleri sokak hayvanlarına verilmek üzere hayvan barınaklarına teslim ediyoruz" dedi.

Başkan Genç, özellikle ev hanımlarını kampanya hakkında bilinçlendirmek istediklerini söyleyerek, "Bastıracağımız, 'Bayat ekmekten ne yapılır?' kitapçığıyla bu konuya bir farkındalık katmayı düşünüyoruz. Özellikle ev hanımlarından kampanyaya destek vermelerini istiyoruz. Ülkemizin büyümesi ve gelişmesine katkıda bulunurken, milletimizi ilgilendiren gerek toplumsal konulara, gerekse böyle birliktelik gerektiren olaylara her zaman yakın duruyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber