TRT'de atama sorunu çözülemedi

Haber Giriş : 15 Aralık 2005 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasına ilişkin kararnameyi veto etmesinin ardından gözler yeniden hükümete çevrildi.

Cumhurbaşkan Ahmet Necdet Sezer'in iade gerekçesi İbrahim Şahin'i aday gösteren RTÜK üyelerinden Özer Gürbüz'ün 65 yaşın üzerinde olması ve bu nedenle de devlet memuru olma şartlarından birini taşımaması.

Ancak Sezer, daha önce Gürbüz'ün de imzasını taşıyan TRT Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Karakoç' un atama kararmemesini onaylamıştı. Başbakanlık kaynakları bu durumun çelişkili olduğunu belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftalık olağan görüşmede Cumhurbaşkanı Sezer'in bu konudaki tavrına açıklık getirmesini isteyebileceğine dikkat çekiyor.

RTÜKk yetkilileri ise, kurulda karar yeter sayısının 5 olduğuna dikkak çekerek, Özer Gürbüz'ün yaşına ilişkin ortaya çıkan bu durumun RTÜK'ün aldığı kararları tartışmalı hale getirmeyeceğini belirtiyor.

YENİ ÜYE SEÇİMİ
CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Gürbüz'ün istifa edebileceği, yerine Meclis'de yeniden seçim yapılabileceği de konuşuluyor. Ancak Anavatan'ın da Meclis'te grup oluşturması nedeniyle bu üyeliğin CHP mi ? yok sa Anavatan'dan mı olacağı da başka bir tartışma konusu.

Özer Gürbüz'le ilgili durumun netleşmesinin ardından İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasına ilişkin kararnamenin yeniden Çankaya Köşkü'ne gönderileceği belirtiliyor.

VEKALET TARTIŞMASI
Bu arada TRT Genel Müdürlüğü'ne vekaleten bakma konusunda da yeni bir tartışma yaşanıyor. Halen genel müdür vekilliğini Ali Güney yürütüyor. Ancak daha önce görevden alınan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bülbül de yargı kararıyla kuruma geri döndü.

Kurallara göre, genel müdürlüğe en kıdemli genel müdür yardımcısı vekalet ediyor. Bülbül de en kıdemli genel müdür yardımcısı olduğundan vekaletin ona geçmesi gerekiyor.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber