Başbakan Erdoğan, mahkemede tanıklık yapacak

Haber Giriş : 15 Aralık 2005 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen'in gazeteci Metin Işık hakkında "hastaneye düşüren fırça" başlıklı haber nedeniyle açtığı davada mahkeme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanık olarak dinlenmesini kararlaştırdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, eski Bayındırlık ve İskan Eski Zeki Ergezen'in Tercüman Gazetesi Haber Koordinatörü ve yazarı Metin Işık hakkında açtığı tazminat davasında şahitlik yapacak. Gazeteci Metin Işık'ın 23 Ağustos 2003 tarihinde Tercüman'da yayınlanan, "hastaneye düşüren fırça" haberi üzerine Zeki Ergezen tazminat davası açmıştı. Yerel mahkeme Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ergin, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu ve Metin Işık'ı ikişer milyar lira tazminat ödemeye mahkum etti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi mahkumiyeti, "Somut olayın özelliği ve davalı tarafın haberin gerçekliğine ilişkin savunması göz önünde tutulduğunda, davalı tarafın tanık dinletme isteğinin kabulü gerekir" gerekçesiyle bozdu. Davanın "siyasi polemik yapılmaması adına" geri çekilmesi için kabineye mensup bir çok bakan devreye girdi. Metin Işık amacının siyasi polemiğe girmek olmadığını, gazeteci kimliği ile kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiğini söyledi. Ergezen, görevden alındıktan sonra da davasında ısrar etti.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin kararına uygun olarak Ankara 3. Asliye Hukuk Dairesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Siirt Milletvekili Öner Ergenç ve dönemin Karayolları Genel Müdürü Hicabi Ece'nin 22 Aralık'ta şahit olarak dinlenebilmeleri için celp çıkardı.

"HASTANEYE DÜŞÜREN FIRÇA"

Tercüman'da 23 Temmuz 2003 Çarşamba günü yayımlanan, "Hastahane'ye düşüren fırça" başlıklı haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'i, "Bakanlığınızla ilgili şikayetler çoğaldı" diye uyardıktan sonra "Biz meydanlarda usulsüzlük önlenecek diye bağırıyoruz. Siz çabamızı zedeliyorsunuz" dediği belirtilmişti. Haberde ayrıca Erdoğan'ın seçim bölgesi Siirt'te de Bayındırlık Bakanlığı yetkililerinin il girişinde Başbakan geldiği için kumlu asfalt yapılmasına kızdığı ve beton asfalt yapılmasını istediği haberine yer verilmişti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber