Kanser hastası, heyelan nedeniyle evinden çıkarıldı

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Ceneviz Kalesi mevkiinde heyelan tehlikesi nedeniyle evinden çıkması istenen kanser hastası Salim Ekici ve oğlu Şafak Ekici yetkililerden yardım bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanser hastası, heyelan nedeniyle evinden çıkarıldı

Akçakoca ilçesi Akçakocabey Caddesi üzerinde toprak kayması nedeniyle 40 metre eninde 60 metre derinliğinde heyelan meydana geldi. Heyelan bölgesinde yıkılma tehlikesi bulunan iki ev sahibine evden çıkmaları konusunda yazı yazıldı. Uzun zamandır kanser hastası olan ev sahibi Saim Ekici, heyelan nedeniyle çeşitli kurumlara yıllardır müracaat ederek yardım talep etmesine rağmen hiç bir yardım göremediğinden şikayetçi odu. Hasta yatağından kalkamayan Saim Ekici'nin elektriği ve suyu kesilerek evden çıkarıldı. Oğlunun evine yerleşen Ekici ailesi haklarının devlet tarafından karşılanması talebinde bulundu.

Saim Ekici'nin oğlu Şafak Ekici, yaptığı açıklamada, 10 yıldır heyelan nedeniyle mağduriyetlerini her kuruma bildirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Akçakoca Belediyesi'ne müracaat edildi bir adım bile atılmadı. Yılardır valilik olsun, Afet İşleri Genel Müdürlüğü olsun her kuruma yazı yazıldı. Ancak, bir ilgi gösterilmedi. Şimdi babam kanser hastası annem tansiyon hastası, emekli 650 TL maaş alan bir kişinin evinin elektriğini kesiyor suyunu kesiyorlar, evden çıkın diye tebligat yapıyorlar. Hiç bir çözüm yok. Bu insanlar sokakta kalır. Mağduriyetimizi gidersinler kamulaştırılacaksa kamulaştırsınlar ya da bir ev alsın çıkarsınlar. Devletten, yetkililerden yardım talep ediyoruz. Bu işin çözülmesini istiyoruz''.

VALİ ADNAN YILMAZ OLAYA EL ATTI

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Kanser hastası Saim Ekinci oğlunun iddiaları ile ilgili olarak bilgisinin olmadığını fakat konuya hemen el atacağını söyledi.

Vali Yılmaz açıklamasında, "Vatandaş başvuruda bulunmuşsa nereye başvuruda bulunmuş. Ben ilk defa duyuyorum. Ama notumuza alalım süratli bir şekilde ilgilenelim. Biz devlet olarak, kurumlar olarak haberdar olduğumuz konuyla ilgili olarak hemen arkadaşlarımı görevlendiriyorum. Sonunda da gereğini yapıyoruz. Konuyu ben ilk defa sizden duydum ona göre ekiplerimi gönderirim öncelikle oranın kaymakamı var, kaymakamdan bilgi alırım derde derman olacak hangi birimimiz varsa seferber ettiririm. Biz vatandaşın derdine derman olmak için varız. Onun dışındakiler hikayedir. Vatandaşa hizmet için koşturuyorsan sen görevini yapıyorsun. Vatandaş orada mağdur, sahipsiz ise görevini yapmıyorsun demektir. Biz haberdar olursak onun meselesini sonuna kadar takip ederiz ve çözeriz. Olaya el koyacağım sonucunda arkadaşlarımla devlet olarak yapmamız gereken ne ise yapacağım” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber