Songül öğretmenden örnek bir davranış

Çankırı’da bir ilkokulunda görev yapan Songül Bayındır isimli öğretmen okulda hayata geçirilen “Okumayan Kalmasın” projesi ile birlikte 50 yaş üzeri bayanlara gönüllü olarak boş zamanlarında okuma yazma öğretiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2013 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Songül öğretmenden örnek bir davranış

Bir taraftan boş zamanlarını boşa harcamayan Songül öğretmen diğer taraftan okuma özlemi çeken yaşlıların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

Okuldaki boş ders saatlerinde yaşlılara gönüllü olarak ders verdiğini anlatan sınıf öğretmeni Bayındır, kursun 2 aydır devam ettiğini dile getirerek, “Ben eğitimciyim. Burada boş zamanlarımda arkadaşlara okuma ve yazma eğitimi veriyoruz. Onlar okumak ve yazmak için çok istekli, ben ise öğretmek için onlardan daha istekliyim” dedi.

Kursa katılımın az olduğunu aktaran Bayındır, “Ben okuma-yazma öğrenmek isteyen herkesi bu okula bekliyorum. Ne kadar çok kişi okursa, bizler o kadar mutlu oluruz. Okuma-yazmanın yaşı asla olmaz. Şu anda 3 öğrencimiz var. Büyük bir şevk ve gayret gösteriyorlar. Öğrendikleri her harf ile yüzlerindeki mutluluk daha da artıyor. Yüzlerindeki o mutluluğu görünce ben daha da mutlu oluyorum. O mutluluğun değeri hiçbir hazine ile ölçülmez ” dedi.

Kursa katılan Hacer Demiray ise yıllardır okuma-yazma bilmediği için çeşitli zorluklarla karşılaştığını ifade ederek, “Bir yere gidiyorsunuz ama okuma-yazma bilmediğiniz için yabancı gibi kalıyorsunuz. Songül öğretmene teşekkür ediyoruz. Bizlere burada okuma yazma öğretiyor. Şu anda gerçekten yeniden doğmuş gibiyiz, kendimizi daha farklı bir dünyada hissediyoruz. Her şeyi bilebilirsiniz fakat okuma ve yazmanız yoksa bir şey ifade etmiyor. Kur'an öğrendim ama okumam olmadığı için anlamını bilemiyordum. Kur'an-ı daha iyi öğrenmek ve anlamak için bu kursa geldim” dedi.

Okul müdürü Duran Kabalakoğlu da proje kapsamında gönüllü olarak çalışan öğretmen Songül Bayındır'a teşekkür ederek, “Öğretmenimiz hiçbir beklenti içinde olmadan gönüllü olarak bu kursu veriyor. Kendisini kutluyorum. Gerçekten okumanın ve yazmanın yaşı olmaz. Çünkü okumak farklı bir dünyaya atlamak gibidir. Eğer çevremizde bu mutluluğu yaşamak isteyenler varsa okulumuzun kapısı onlara arkasına kadar açıktır. Bizler sadece gerçek öğrencilerimize ışık tutmak için değil topluma ışık tutmak için buradayız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber