Kızıltepe 18 yıl önce kayıp olan gencin izini mezarlıkta aradılar

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Yücebağ Köyü'ne 1995 yılında koyun satın almaya giderken bir daha kendisinden haber alınamayan Menduh Demir'in ailesinin başvurusu üzerine Kızıltepe İlçesi'nde o dönemde PKK'lı oldukları belirtilerek gömülen iki kişinin mezarları kazılarak DNA örnekleri alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2013 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızıltepe 18 yıl önce kayıp olan gencin izini mezarlıkta aradılar

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Yücebağ Köyü'ne 1995 yılında koyun satın almaya giderken bir daha kendisinden haber alınamayan Menduh Demir'in ailesinin başvurusu üzerine Kızıltepe İlçesi'nde o dönemde PKK'lı oldukları belirtilerek gömülen iki kişinin mezarları kazılarak DNA örnekleri alındı. Mehmet Demir, oğlundan 18 yıldır haber alamadıklarını ve aldıkları bilgiye göre oğlunun Kızıltepe mazarlığına defnedildiğini belirterek, Şimdi yapılacak incelemelerden sonra cesedin oğluma ait olup olmadığı belirlecek dedi.

Mazıdağı'nın Yücebağ Köyü'ne 18 yıl önce koyun satın almaya giderken kendisinden bir daha haber alınamayan Menduh Demir'in ailesi, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, oğullarının aynı dönemde o bölgede çıkan bir çatışmada gözaltına alındığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını, Kızıltepe'de mazarlığa PKK'lı denilerek gömülmüş olabileceğini belirterek, DNA testi için kazı yapılmasını istedi. Savcılığının talimatı ile bugün Kızıltepe'nin Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Şehitlik Mezarlığı'nda 2 mezarda kazı yapıldı. Demir ailesi, İHD yöneticileri, avukatlar ve Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı'nında hazır bulunduğu kazı çalışmasında mezarlardan DNA testi için örnek alındı. Mezarlıktan alınan örnekler aileden alınan örnekler ile İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek kimlik tespiti yapılacak.

Baba Mehmet Demir, Mazıdağı'nda çiftçilik ve hayvancılık yaptığını ve o zaman 18 yaşında olan oğlunun evden koyun satın almak için çıktığını ve bir daha eve dönmediğini belirterek, Bu nedenle kimsesiz olarak cesedin bu mezarlığa gömüldüğünü bilgisini aldık. Şimdi yapılacak incelemelerden sonra cesedin oğluma ait olup olmadığı belirlenecek dedi.

Anne Sultan Demir ise, oğlumun sağmı ölü mü olduğunu bilmediklerini, mezardan alınan DNa örnekleri ile bunun ortaya çıkacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber