Isparta'da yeni konut alanı oluşturuluyor

Isparta Belediyesi Çünür Mahallesi Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hastanesi'nin bulunduğu alanın yanında 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda imar çalışmalarını tamamladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Isparta'da yeni konut alanı oluşturuluyor

Yeni toplu konut alanın 450 bin metrekarelik bölümün yeşil alan için ayrıldığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, buraya 6 bin konutun yapılacağını aktardı. Konutlar başlamadan altyapı çalışmalarının devam ettiğini, yolların açıldığını ve bölgeye 20 bin metre uzunluğunda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattının döşendiğini ifade etti. Başkan Günaydın, "Bakir arazi üzerine yepyeni bir şehir kuruyoruz. Altyapısı tamamlanmış bir kent yapısı oluşturmak istiyoruz. Böyle bir çalışma Türkiye'de yok denecek kadar az. Burada bir yandan konut ruhsatlarını verirken, buna paralel olarak inşaatlar başlamadan bölgenin altyapısını da tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışmaların yeni aldıkları iş makineleri ile gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Günaydın, çalışmaların bayındırlık birim fiyatları ile 48 milyon 640 bin liraya mal olacağını ancak belediye imkanlarıyla bu işi 15 milyon liraya mal edeceklerini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber